Hlavní obsah

Bond na londýnské premiéře pozdravil prince Charlese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po červeném koberci před londýnskou Royal Albert Hall se v úterý prošly hvězdy nového filmu o agentu Jamesi Bondovi. Slavnostní světová premiéra snímku s názvem Skyfall začala v britské metropoli za účasti následníka trůnu prince Charlese.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Premiéry nového Bonda v Londýně se zúčastnil Daniel Craig nebo Javier Bardem, dorazil i princ Charles Video: Reuters

 
Článek

V pořadí už 23. bondovku doprovodili na plátno všichni hlavní herci. Roli agenta 007 na sebe vzal už potřetí v řadě Daniel Craig. "Je to velká čest být součástí toho všeho a dostat šanci natočit film v roce 50. výročí," řekl reportérce televize Sky News na červeném koberci Craig.

Skyfall jde do kin přesně 50 let poté, co viděli diváci první film této série - Dr.No. Okolí prestižního kulturního stánku bylo na slavnostní večer bondovsky vyzdobené: nad vchodem se vyjímalo zlaté logo ze dvou nul a sedmičky, opodál stál model Bondova vozu Aston Martin. Prošel kolem něj i režisér Sam Mendes, který získal věhlas díky svému oscarovému hollywoodskému debutu Americká krása. "Staráte se o něco, co je veřejným majetkem, a musíte se o to starat patřičně," popsal Mendes před premiérou svůj vztah k Bondovi.

Nový film provázely už před dnešním promítáním vesměs příznivé ohlasy kritiky. Vrací se prý k humoru a nadhledu starých bondovek.

Skyfall začíná scénou z istanbulského tržiště, pak se však děj přesouvá do Londýna, kde hrozí teroristický útok. Podle kritika deníku The Daily Telegraph si film zachovává všechny tradiční bondovské atributy - rychlá auta, krásné ženy, fantaskní technické hračky i vodku s martini - ale zároveň je to "nažhavená komiksová eskapáda", která se prý stane velkým hitem.

Významnější než obvykle je ve filmu role Bondovy šéfové M, která je v posledních dílech spjata se jménem Judi Denchové. Ta na červeném koberci odpovídala i na otázku, proč má Bond již půlstoletí takový úspěch. "Není prostě tolik britský? Není to prostě hrdina, kterého milujeme?" nabídla vysvětlení.

O tom, že se Bond po půlstoletí stal filmem několika generací, přesvědčovala na premiéře novináře nová bond girl Naomi Harrisová. Ta prohlásila, že měla filmy s agentem 007 ráda už jako malá dívka, a teď se jí splnil velký sen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám