Hlavní obsah

Režisér Top Gunu spáchal sebevraždu, ale byl zdravý, potvrdily úřady

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný hollywoodský režisér Tony Scott spáchal v srpnu skutečně sebevraždu, ale málokdo tuší, proč to udělal, uvedl v úterý server BBC citující americké úřady. Pitva potvrdila, že bral léky, ale ne drogy.

Foto: Profimedia.cz

Tony Scott

Článek

Podle pitvy měl režisér slavné filmové limonády Top Gun v těle antidepresiva a prášky na spaní. Netrpěl však žádnou vážnou nemocí a zřejmě nebral drogy. Přesto skočil 19. srpna z mostu v Los Angeles.

Scott zanechal svým nejbližším vzkaz, ale ten nic nevysvětluje. Po smrti se vyrojily spekulace o nevyléčitelné rakovině, které jeho žena Donna Wilsonová ihned vyvrátila jako absolutní výmysl.

Tony Scott se narodil v roce 1944 ve Velké Británii, ale proslavil se v USA. Stejně jako jeho starší a ještě slavnější bratr Ridley Scott (natočil kultovního Vetřelce). Tonymu přinesl slávu především romantický příběh Top Gun s Tomem Cruisem v hlavní roli, komerční trhák osmdesátých let. Jinak natočil třeba filmy jako Nezastavitelný a Muž v ohni.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise ve filmu Top Gun

Těsně před smrtí měl spoustu práce s přípravou pokračování Top Gunu. Vyrazil s Tomem Cruisem do Nevady, aby si prohlédnul letiště, a současně připravoval i film Narco Sub pro 20th Century Fox a další projekty Lucky Stripe a The Wild Bunch.

"Studia musí soutěžit o režiséry, po kterých je poptávka, a Tony k nim patřil," řekl v srpnu serveru The Hollywood Reporter nejmenovaný člověk z filmové branže. Prezident společnosti Paramount Adam Goodman se poprvé zmínil o Top Gunu 2 v květnu. Počítalo se s Jerrym Bruckheimerem jako producentem, Peterem Craigem jako scenáristou a Tony Scott měl režírovat.

Scott se zajímal i o televizní tvorbu. Ve výrobě byl velký dokument Killing Lincoln pro televizi National Geographic založený na knižním bestselleru o zavraždění Abrahama  Lincolna.

Reklama

Výběr článků

Načítám