Hlavní obsah

Když James Brown potká Jamese Bonda. Funky Herbaliser se vrací

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnští funky démoni Herbaliser zase jednou zavítají do stověžaté matičky Prahy. Dvanáctého prosince rozpoutají „bylinkáři“ taneční orgie v Lucerna Music Baru.

Článek

Herbaliser je kapela, která se vyvinula z původně elektronického samplového projektu. Londýnská parta se zamilovala do Jamese Browna, Isaaca Hayese a podobných ikon zlatých "šedesátek" a současně i do filmových soundtracků z té doby (nejen do bondovek), v nichž kraloval soul & funky.

Cítili, že chtějí hrát živě a postupně se rozrostli o trumpety, saxofony, flétny, různé zpěvačky a hosty.

"Už když jsme s Olliem začínali, nechtěli jsme, aby od nás lidé slyšeli donekonečna opakované smyčky, jak tomu častokrát v devadesátých letech bylo,“ uvedl jeden ze zakladatelů Herbaliseru Jake Wherry. „Chtěli jsme v našich písních změny a vývoj, jaké byly ve filmové hudbě. Kdykoliv píšeme nějakou instrumentální skladbu, máme na mysli scény z pomyslných filmů.“

Výsledkem je vytříbená směs funky, acid jazzu a rapu, která má úžasný tah. Taneční, ale komplexní muzika, skýtá mnohá překvapení a nevyhýbá se ani občasným psychedelickým úletům. Od devadesátých let mají za sebou už devět LP a nespočet vedlejších projektů a spoluprací.

Vstupenky se prodávají v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 490,- Kč + poplatky a v Lucerna Music Baru bez poplatku. V den koncertu na místě za 590,- Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám