Hlavní obsah

Lionel Richie přivezl barevnou popovou show

Právo, Jan Šída

Po pěti letech opět koncertoval v České republice americký popový zpěvák Lionel Richie. V rámci evropského turné k novému albu Tuskegee, které obsahuje jeho největší hity, zavítal v sobotu večer do pražské O2 Arény.

Foto: Jan Šída

Lionel Richie

Článek

Půdu pro Richieho velkolepou show nejprve připravila pompézní orchestrální skladba. A hned následující All Around The World okamžitě svým tanečním rytmem vtáhla přítomné v sále do děje. Zpěvák lidi hned na začátku rozpohyboval a dal jim najevo, že se všichni za své peníze budou skvěle bavit. A měl na to jednoduchý recept, předložil jim to, co od něj očekávali. Tedy kolekci největších hitů v čele se Say You, Say Me, Hello nebo Running With The Night.

Nezůstalo však u pouhého přehrávání mediálně notoricky známých skladeb. Richie dokázal celou svou osobností zapojit každého v aréně do své hry. Procházel se po scéně vláčnými pohyby divoké kočky a přesvědčoval fanoušky, že je tu pro všechny bez rozdílu. Za zády mu skvěle šlapala poprocková kapela, která chvílemi odskočila k jazzu, jindy zase k funky či tvrdému rocku (a kytarista hrál sólo s nástrojem za hlavou).

Richie skvěle kombinoval rychlé svižné skladby s emotivními baladami, kdy zůstával na prknech jen sám s klavírem a rozsvícenými světélky mobilů ve tmě. K tomu je třeba připočíst také výbornou pódiovou a světelnou choreografii, která profesionální zpěvákův výkon akcentovala.

Lionel Richie nemusí být zrovna vaším hudebním favoritem, nicméně jednu věc mu musíte přiznat. Absolutní oddanost vlastní tvorbě i fanouškům. Ačkoli je mu přes šedesát let, dokázal show odtáhnout ve velkém stylu a navíc z něj ještě vyzařovala pozitivní energie. Drtivá většina z pěti tisíc lidí, kteří si našli v sobotu cestu na jeho koncert, odcházela stoprocentně přesvědčena, že své peníze investovala do kvalitní zábavy.

Celkové hodnocení: 85%

Reklama

Výběr článků

Načítám