Hlavní obsah

Řecká televize vystřihla gaye ze slavného britského seriálu Panství Downton

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecká státní televize vystřihla polibek gayů z britského seriálu Downton Abbey (Panství Downton). Překvapení diváci o tom hned začali diskutovat na internetu.

Foto: ITV

Ze seriálu Panství Downton

Článek

Panství Downton patří k nejuznávanějším historickým seriálům posledních let. Vysílal se téměř po celém světě a také u nás vyšel na DVD. Nikde v Evropě se zatím nestalo, že by někdo gaye vystřihnul.

Opozice to hned využila k útoku na vládu a označila hloupý incident za jasný případ cenzorství a extrémně homofobní a diskriminační čin, který bohužel nelze charakterizovat jako bezprecedentní.

Televize tvrdí, že musela scénu s polibkem gayů vyhodit kvůli pravidlům, jež upravují vysílání kvůli dětem.

Celá epizoda bude prý znovu odvysílána v noci. "Aféra mezi dvěma muži nebyla cenzurována," řekl manažer státní televize Costas Spyropoulos. "Polibek tam nebyl kvůli času, v němž se seriál vysílal."

V Řecku se s ekonomickou krizí šíří i pravicový extremismus, který se může zaměřovat na imigranty a homosexuály. Do parlamentu se v červnu poprvé v historii dostala nacionalistická strana Zlatý úsvit a získala hned 18 křesel.

Reklama

Výběr článků

Načítám