Hlavní obsah

Režisér hitu Precious chce točit film o Janis Joplin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lee Daniels chce režírovat hollywoodskou hvězdičku Amy Adamsovou v roli legendární Janis Joplin, královny hippies a nejslavnější blues-rockové zpěvačky v dějinách.

Foto: Profimedia.cz

Amy Adamsová

Článek

Daniels nyní podle listu The Hollywood Reporter jedná s produkcí, smlouvu ještě nepodepsal. O filmu, který se má jmenovat Get It While You Can, už se mluví delší dobu. Jde o první celovečerní hraný pokus zachytit život předčasně zesnulé zpěvačky, který by měl jít do kin.

Původně film měli režírovat Fernando Meirelles a Catherine Hardwicková, v souvislosti s hlavní rolí se mluvilo i o Renée Zellwegerové a o Pink. K projektu nazvanému tehdy podle slavného hitu Piece of My Heart se schylovalo kolem roku 2003. Ani avizovaná účast Zellwegerové ale nezabránila tomu, aby byl film pozastaven.

Foto: Profimedia.cz

Janis Joplin

Zatím je to nezávislý projekt, ale o účasti se jedná i s velkými hráči, jako je Focus Features. Začátkem roku 2013 by mohlo začít natáčení.

Lee Daniels se proslavil dramatem Precious, byl nominován na Oscara a poté natočil  snímek The Paperboy s Matthewem McConaugheym, Zakem Efronem a Nicole Kidmanovou.

Janis Joplin patří k nejvlivnějším a nejuznávanějším zpěvačkám 20. století. Zúčastnila se festivalu ve Woodstocku, inspirovala stovky umělců po celém světě a vše to stihla za velmi krátkou dobu. V letech 1966-1970 převrátila svět rocku naruby. Stačily na to desky Big Brother and the Holding Company, Cheap Thrills, I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama! a Pearl. Snad i proto, že toho udělala relativně málo, nevyčerpala se a dá se s obdivem poslouchat dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám