Hlavní obsah

Mladý Dylan není génius, ale hraje rock s chutí a poctivě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman skupiny The Wallflowers Jakob Dylan, syn slavnějšího Boba Dylana, vydal se svou partou první album už v roce 1992, u nás však stále ještě nepatří k všeobecně známým umělcům. Svůj vcelku poklidný melodický rock prezentuje na novince Glad All Over.

Foto: The Wallflowers.com

The Wallflowers

Článek

The Wallflowers se dali dohromady v Kalifornii v roce 1989. Prošli několika změnami sestavy, Jakob Dylan ale vždy zpíval, hrál na kytaru a skládal. Po eponymním debutu vydali desky Bringing Down the Horse, Red Letter Days nebo Rebel, Sweetheart. Koncem devadesátých let se jim podařilo získat dvě Grammy za hit One Headlight.

CD Glad All Over obsahuje staromódní kytarové písničky se slušnou melodií, nepřekombinované, připomínající jistou pettyovsko-springsteenovskou, nefalšovaně americkou melancholii. Nesnaží se překvapit ani aranžemi, v podstatě jde o prostý recept - basa, bicí, trošku zkreslené kytary a nějaké ty hammondky svištící v pozadí.

Na albu bychom těžko hledali skladbu, která zní vyloženě nudně a nemá alespoň jeden, dva slušné nápady. Zároveň tomu ale chybí něco malého navíc, co povyšuje dobrou písničku na nezapomenutelnou či legendární. Jakob Dylan není geniální umělec, nicméně zvládá své řemeslo.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám