Hlavní obsah

Christoph Waltz bude Gorbačov, Michael Douglas Reagan

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu Reykjavik si zahrají dva přední hollywoodští herci vůdce atomových mocností. Christoph Waltz bude hrát sovětského prezidenta Gorbačova a Michael Douglas amerického prezidenta Reagana.

Článek

Režisér Mike Newell se zaměří na slavné setkání politiků na Islandu v roce 1986, které předznamenalo konec studené války. Velkorozpočtový snímek produkují firmy Headline Pictures, Scott Free Productions, Participant Media a Mark Sennet Productions.

"Cítím, že mám velké štěstí, mám dva mistry, kteří ztvární muže ukončující třetí z velkých válek dvacátého století. Reagan a Gorbačov byli dva z nejvýznamnějších politiků a osobností své doby," řekl režisér.

Natáčení začne v březnu 2013 na Islandu a bude  pokračovat ve studiu Babelsberg v Německu.

Scénář napsal Kevin Hood, který prozkoumal všechny detaily setkání státníků na pozadí hrozící atomové války. Reagan a Gorbačov zdánlivě neřešitelné spory uklidnili a dokonce prý mezi nimi vzniklo opravdové přátelství.

"Je to moment v dějinách, kdy světoví vůdci se zásadně odlišnou vírou drželi budoucnost světa ve svých rukou," řekl šéf Headline Pictures Stewart Mackinnon.

"Ovládali nukleární arzenál, který měl kapacitu zničit celý svět několikrát, ale upřednostnili potřeby lidstva před ideologií a shodli se na ukončení závodů ve zbrojení."

Režisér Ridley Scott, nyní zástupce produkční společnosti Scott Free, uvedl, že film nabídne unikátní pohled na Gorbačova a Reagana, kteří urychlili ukončení studené války.

Christoph Waltz, který kupodivu není Gorbačovovi ani trochu podobný, se proslavil hlavně v roli nacisty Landy ve filmu Quentina Tarantina Hanebný pancharti. Také jeho další film, Django Unchained, režíroval Tarantino. Waltz je držitelem cen SAG, BAFTA a Zlatý glóbus, oceněn byl také v Cannes.

Reklama

Výběr článků

Načítám