Hlavní obsah

Animovaný Čtyřlístek půjde do kin koncem ledna

Celovečerní animovaný snímek Čtyřlístek ve službách krále režiséra Michala Žabky bude mít premiéru koncem ledna 2013. Na filmovém plátně se tak po více než 40 letech od svého zrodu poprvé objeví Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa a s nimi i král Rudolf, lev Aurix, alchymista Kelley a démon zkázy Zimozel, které nakreslil výtvarník Jaroslav Němeček. Oznámila to Pavlína Šmídmajerová ze společnosti Bio Illusion.

Foto: Novinky

Čtyřlístek bude mít kromě počítačové hry také celovečerní film.

Článek

Film vzniká ve studiu Alkay Animation Prague, kde na něm pracuje více než 40 animátorů z celého světa. Souběžně se snímek stříhá a ozvučuje. „Ve vydavatelství Čtyřlístek se připravuje komiksový přepis filmového scénáře, který se objeví na trhu před Vánoci. V současné době je už hotový také hlavní vizuál, který navrhl Němeček. Nakonec podlehl nátlaku střihače Luďka Hudce a tradiční růžové šatičky Fifinky doplnil krajkovými kalhotkami,“ uvedla Šmídmajerová.

Snímek vznikl podle námětu a scénáře Hany a Josefa Lamkových. Jeho producenty jsou Miloslav Šmídmajer ze společnosti Bio Illusion a Aleš Tříska z distribuční firmy Cinemart. Ta uvede snímek do kin.

Dobrodružný příběh s komediálními prvky

Komiks Čtyřlístek se zrodil v roce 1969. Na plátně se objeví pět desítek postav. Hlavní čtveřici namluvili Tereza Bebarová, Karel Heřmánek, Ondřej Brzobohatý a Bohdan Tůma. Dalším propůjčí hlasy například Vladimír Brabec, Jiří Lábus, Dalimil Klapka, Pavel Kříž, Petr Nárožný, Vladimír Javorský a Ota Jirák.

„Půjde o dobrodružný příběh s komediálními prvky,“ uvedl Šmídmajer přesně před dvěma lety, když natáčení startovalo. Rozpočet filmu by se měl vejít do 30 miliónů korun. Režisér, scenárista, výtvarník a filmový architekt Michal Žabka prý na Čtyřlístku vyrůstal. Jeho sešity si prohlížel už v době, kdy ještě neuměl číst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám