Hlavní obsah

Producent Pulp Fiction se ostře pustil do internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodský producent Harvey Weinstein, který má na kontě legendární tituly jako Pulp Fiction, Chicago a Pravidla moštárny, se pustil do kritiky internetu. Stránky jako Youtube podle něj ničí filmovou branži.

Foto: Profimedia.cz

Harvey Weinstein

Článek

Stránky, které zpřístupňují filmy a seriály zadarmo, prý oboru masivně škodí. "Je to nesmyslná představa," řekl na londýnském filmovém festivalu a přirovnal ji k tomu, že by si lidé nabrali košile zdarma v obchodě.

Pochválil pak Francii za to, že schválila dosud nejtvrdší protipirátský zákon. Podle něj bude za opakované stahování lidem zakázán přístup k internetu. Weinstein tvrdí, že zákon zarazil chuť lidí krást.

Killock: můžete si za to sami

Jeho slova hned zpochybnil aktivista Jim Killock z Open Rights Group. Částečně si prý za problémy může filmový průmysl sám.

"Neudělal dost proto, aby byl obsah jednoduše přístupný za nízkou cenu, tak by se přesunul trh k legálním službám," uvedl.

Zpochybnil i francouzskou agenturu Hadopi, která má hlídat porušování autorských práv. Prý je to předražený moloch.

Weinstein patří k nejslavnějším postavám Hollywoodu. Má za sebou filmy jako Kids,   Smoke, Pulp Fiction, Anglický pacient, Jana Eyrová, Dobrý Will Hunting, Jackie Brownová, Pravidla moštárny, Chicago a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám