Hlavní obsah

První lístky na Claptona seženete 15. října

Novinky, Stanislav Dvořák

Jak bylo potvrzeno již minulý týden, kytarový čaroděj Eric Clapton přijede 19. června do pražské O2 Arény. První lístky budou od 15. října jen pro členy fan klubu, normální lístky se začnou prodávat později.

Článek

Ceny vstupenek se pohybují od 1290 - 2190 korun, ale aréna bude pravděpodobně přesto plná. Pro členy fan klubu a klubu Live Nation budou připraveny první lístky od 15. října v 9:00. Pokud nejste členem klubu Live Nation, můžete se zaregistrovat na jejich stránkách.

Běžný prodej na terminálech Sazka bude zahájen 17. října v 9:00.

Eric Clapton, který příští rok oslaví 50 let na scéně, odehraje omezený počet evropských koncertů, kterými naváže na již dříve oznámená data ve Velké Británii.

Na turné si bere osvědčenou špičkovou kapelu, v níž figurují Doyle Bramhall II (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (klávesy) a Willie Weeks (baskytara). Nově se přidají Paul Carrack (varhany) a Greg Leisz (steel kytara). Michelle Johnová a Sharon Whiteová obstarají doprovodné vokály.

Pan "Slowhand", jak se Claptonovi přezdívá, začal v 60. letech napodobováním starých bluesmanů a postupně se z něj stala největší sólová kytarová hvězda Velké Británie. Hrál ve skupinách Yardbirds a Cream a vydal i desítky sólových projektů. Už půl století plní největší haly na celém světě a prodal desítky miliónů desek, CD a DVD. Mimo jiné je jediným člověkem na světě, který třikrát vstoupil do síně slávy Rock and Roll Hall of Fame - je tam za Yardbirds, za Cream i sám za sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám