Hlavní obsah

Velký knižní čtvrtek podruhé

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento čtvrtek už podruhé oslovuje čtenáře Velký knižní čtvrtek. Společná akce nakladatelů a knihkupců posílá na trh dvanáct mimořádně zajímavých nových titulů.

Foto: Profimedia.cz

Své knihy přijede představit čínský nositel Nobelovy Ceny Gao Xingjian.

Článek

Jsou mezi nimi Sněhulák Joa Nesboa, próza Joseph Anton Salmana Rushdieho nebo Toskánsko na každý den Frances Mayesové. Podpořit zájem o své knihy přijedou čínský nositel Nobelovy ceny Gao Xingjian s Biblí osamělého člověka, Madeleine Albrightová s knihou Pražská zima a Simon Mawer s Dívkou, která spadla z nebe. Připojí se Petra Hůlová s novinkou Čechy, země zaslíbená i Václav Cílek s Prohlídni si tu zemi.

„Loňský ročník splnil naše očekávání mírou vrchovatou,“ řekl Právu Josef Žák z internetového knihkupectví Kosmas, které se podílí na přípravě akce.

„Velký knižní čtvrtek nejenže symbolicky odstartoval podzimní knižní sezónu, ale skutečně přitáhl do knihkupectví množství zákazníků. Meziroční nárůst tržeb byl u knihkupců v tento den 25 až 60 procent a výrazně lépe v tomto směru dopadl celý říjen. Zároveň výběr posloužil jako inspirace pro vánoční nákupy, většina ze zařazených titulů se stala bestsellery i v listopadu a v prosinci. Například Pražský hřbitov Umberta Eka byl třetí nejprodávanější knihou celého roku 2011,“ zdůraznil.

„Po úspěšném prvním ročníku nakladatelé nominovali více titulů, takže výběr je zajímavější. Natěšenost čtenářů je také o poznání vyšší. Knihkupci hlásí, že někteří zákazníci se na knihy dotazují každý čtvrtek již od poloviny září,“ dodal Žák.

Zájem lidí podpoří autogramiády v Praze, Brně, Hradci Králové i jinde. Kosmas pořádá 15. října v 16 hodin akci s Martinou Formanovou v OC Borská Pole v Plzni, 23. října přijde do pražského Paláce knih Luxor Albrightová a den nato Gao Xingjian.

Reklama

Výběr článků

Načítám