Hlavní obsah

Bollywood slaví, v Praze má festival

Právo, Věra Míšková

Jubilejní 10. ročník festivalu bollywoodského filmu, který zároveň připadá na 100. výročí existence filmu v Indii, připravil bohatý program.

Foto: Profimedia.cz

Indický film slaví 100 let.

Článek

O víkendu 13.-14. října se v pražském Biu Ponrepo mohou diváci těšit na přehlídku starých filmů, od 15. do 21. října se bude hrát v jiném pražském kině Světozor například novinka letošního léta Ek Tha Tiger, ale i úspěšné filmy promítané během 10 let festivalu, kde si na své přijdou zejména fanoušci Shah Rukh Khana hned v šesti filmech.

Chybět nemohou dokumenty – jedním z nich je Rasa Yatra, kterého se ve velkém sále zúčastní i režisér Param Tomanec. Návštěvníci uvidí i filmy Rockstar a Prague, natočené v Praze.

Z doprovodných akcí stojí za pozornost 19. 10. konference na téma Bollywood (R)evolution ve Francouzském institutu. Zúčastní se jí mj. režisérka, producentka a expertka na indický film Nasrín Munni Kabirová a Charles Tesson, bývalý redaktor francouzského časopisu Cahiers du Cinéma a současný předseda Týdne mezinárodní kritiky v Cannes.

Konference bude zakončena promítáním filmu The Inner and Outer World Of Shah Rukh Khan, který natočila Nasrín Munni Kabirová v roce 2004 a jenž přibližuje soukromý i veřejný život jedné z největších bollywoodských hvězd.

Reklama

Výběr článků

Načítám