Hlavní obsah

Vánoce přivítá gospelová Stella Jonesová & The Christmas Singers

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícími se Vánocemi do ČR tradičně přijíždějí gospelové soubory a jako první se ohlásila Stella Jonesová. V Evropě narozená černošská zpěvačka vystoupí v pěti městech.

Foto: Brnokoncert

Stella Jonesová se sborem

Článek

Zpěvačka se sborem navštíví 18. 12. Velkou synagogu v Plzni, 19. 12. Sukovu síň (Konzervatoř) v Pardubicích, 20. 12. Kostel Panny Marie Sněžné v Olomouci, 21. 12. Evangelický Kristův kostel v Ostravě a 22. 12. Katedrálu na Petrově v Brně.

Ačkoliv Stella Jonesová momentálně zpívá gospel, nejde o americkou zpěvačku, ve skutečnosti se narodila v muzikantské rodině v Berlíně a žije v Rakousku. Jako dítě se naučila na klavír a brzy se snažila vystupovat s matkou v jazzových klubech a dokonce i skládat vlastní věci. U jazzu nezůstalo, pokusila se prosadit i v komerční produkci, což se jí v Rakousku podařilo, a zúčastnila se dokonce televizní soutěže Eurovize, kterou řada slavných zpěváků odmítá.

Jinak občas spolupracuje se známými umělci, jako jsou Omara Portuondová (Buena Vista Social Club), Chaka Khan, Nina Hagenová a další.

Ráda se ale vrací ke kořenům a se sborem se teď věnuje typicky americké křesťanské hudbě. S vánočně zaměřeným programem objede hlavně středoevropská města.

Vstupenky se prodávají v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám