Hlavní obsah

Švédský Therion veze symfonický metal

Novinky, Stanislav Dvořák

Švédská skupina Therion, hrající symfonický metal, přijede do Zlína (MOR Café 13. 10.) a Prahy (KC Vltavská 14. 10.) s novou deskou, která se bude prodávat pouze na koncertech.

Foto: Myspace

Therion

Článek

„Během své bohaté pětadvacetileté kariéry stihli ovlivnit hned dva metalové subžánry – death metal, na kterém začínali, a symfonický metal, který hrají dnes. Hlavní postava a zakladatel kapely Christofer Johnsson oznámil, že již nevyjde žádné řadové CD kapely Therion a neplánují žádné běžné turné po mnoho dalších let. Kapela se objeví maximálně na festivalech,“ uvedl za pořadatele Vladimír Sendler.

Pouze na tomto podzimním turné Flowers Of Evil Tour in Europe se bude prodávat nové CD Les Fleurs Du Mal.

Christofer Johnsson slíbil, že na každém koncertě tohoto turné stráví několik hodin s fanoušky, bude rozdávat CD, podepisovat se, fotit se a diskutovat. Jakmile turné skončí, bude kapela pracovat na rockové opeře, což údajně zabere několik let.

Hosty obou koncertů bude španělská progresivně symfonicko-metalová kapela Antalgia s půvabnou Bellou Diane za mikrofonem a francouzská gothic-symfonická Elyose, která se nebojí ani elektronických prvků. Koncert začne už v 19:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám