Hlavní obsah

Suzanne Vega zakončí své letošní evropské turné v České republice

Newyorská folkrocková písničkářka Suzanne Vega zakončí své letošní evropské turné v České republice. Na třech koncertech 6. listopadu v pražské Malostranské besedě, 8. listopadu v ostravské ČEZ Aréně a o den později v hale TJ Slavia v Hradci Králové vystoupí společně se skupinou Čechomor, informoval Petr Tolar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Suzanne Vega na pražském koncertě v Kongresovém centru

Článek

V Praze uslyší posluchači písničky Čechomoru v komorní sestavě a Suzanne Vega zahraje průřez svých největších hitů. V rámci Kooperativa Tour 2012 se unikátního zážitku dočkají zejména návštěvníci koncertů v Ostravě a Hradci Králové, kde Čechomor zahraje svůj projekt Proměny a písničkářku Suzanne Vega kromě jejího dvorního kytaristy Gerryho Leonarda, doprovodí Smíchovská komorní filharmonie řízená dirigentem Josefem Vondráčkem v orchestrálních aranžmá Karla Bergera a Gerryho Leonarda.

"Suzanne Vega hrála v České republice už několikrát, a proto jsme hledali něco, čím by tyto koncerty byly jiné a zvláštní, zkrátka jsme hledali něco, co její fanoušci ještě neměli šanci slyšet," sdělil houslista a zpěvák skupiny Čechomor Karel Holas.

Suzanne Vega v Česku naposledy vystoupila v Praze loni 23. prosince na multikulturní akci Pocta Václavu Havlovi. Společně s publikem zazpívala píseň Tom's Diner.

Spolupráci s Čechomorem zahájila roku 2009, kdy si ji oblíbená skupina na tři koncerty pozvala poprvé. Vrcholem spolupráce pak byla loňská červencová krátká návštěva Suzanne Vega v Praze, kde kromě koncertu v Praze stihla ve studiu natočit písničku Rain is Falling na album Čechomoru Místečko, které produkoval její dvorní kytarista Gerry Leonard.

Reklama

Výběr článků

Načítám