Hlavní obsah

Eric Clapton přijede v červnu 2013 do O2 Arény

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Největší britská kytarová legenda Eric Clapton znovu navštíví pražskou O2 Arénu. Bude to 19. června, oznámil na svých internetových stránkách. Firma Live Nation potvrdila Novinkám, že akci pořádá.

Článek

Eric Clapton zveřejnil i data dalších koncertů, které odehraje příští rok. Jedná se o města Riga, Kaunas, Lodž, Vídeň a Praha. Hodlá vydat i nové album, na němž pracoval tento rok, a prodávat by se mohlo někdy začátkem roku 2013.

Na turné si bere osvědčenou špičkovou kapelu, v níž figurují Doyle Bramhall II (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (klávesy) a Willie Weeks (baskytara). Nově se přidají Paul Carrack (varhany) a Greg Leisz (steel kytara). Michelle Johnová a Sharon Whiteová obstarají doprovodné vokály.

V Česku se v této chvíli oficiálně neprodávají žádné lístky, dá se to ale očekávat během týdne.

Pan "Slowhand", jak se Claptonovi přezdívá, začal v 60. letech napodobováním starých bluesmanů a postupně se z něj stala největší sólová kytarová hvězda Velké Británie. Hrál ve skupinách Yardbirds a Cream a vydal i desítky sólových projektů. Už půl století plní největší haly na celém světě a prodal desítky miliónů desek, CD a DVD.

Mimo jiné je jediným člověkem na světě, který třikrát vstoupil do síně slávy Rock and Roll Hall of Fame - je tam za Yardbirds, za Cream i sám za sebe.

Clapton vychází z blues, ale volně přechází také do popu, reggae i soulovější oblasti a jeho popularita přestála všechny módní vlny. Jeho první koncert v Praze v roce 2006 se stal událostí roku. Lidé nadšeně aplaudovali hitům jako I Shot the Sheriff, Nobody Knows You When You're Down And Out, Wonderful Tonight, Layla a Cocaine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám