Hlavní obsah

Slavík je tu už půl století. Letos moderuje Ondřej Brzobohatý

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa popularity českých zpěváků, zpěvaček a skupin Český Slavík letos slaví půl století existence. Hlasování začíná ve středu 3. října a končí 18. listopadu. Jubilejní ročník čeká několik změn.

Článek

O nominacích na Objev roku budou nově rozhodovat hudební kritici, protože dříve se do nominací dostávali interpreti, kteří budili rozpaky, uvedli ve středu pořadatelé. O vítězi pak bude rozhodovat hlasováním veřejnost.

Hlasovat můžete na stránkách slavikmattoni.seznam.cz.

Novou kategorií bude také Hvězda internetu. Tím chce anketa oslovit hlavně mladou generaci, aktivní uživatele internetu, návštěvníky sociálních sítí a hudebních portálů. Vítězi této kategorie pak firma Mattoni slíbila videoklip a profesionální prezentaci na internetu.

Samozřejmě zůstávají i klasické kategorie jako Zpěvák, Zpěvačka, Skupina a Skokan roku. V sobotu 24. listopadu budou vyhlášeny výsledky v přímém přenosu televize Nova a všichni umělci tam vystoupí živě.

Moderování se ujme Ondřej Brzobohatý. „Já jsem už nechtěl moderovat, protože mám strašně moc práce, ale Slavík jsou jediné svátky hudby, které u nás jsou... Ve Slavíku mohou vystupovat výborní interpreti a já jsem si říkal, že by bylo dobré být toho součástí.“

„Je mi jedno, kdo vyhraje, ale je důležité, aby ten večer byl výjimečný, aby to bylo hezké, aby se na to dalo koukat,“ dodal.

Vystoupit by měl Karel Gott, Lucie Bílá nebo Mandrage.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám