Hlavní obsah

Sedláček v Německu nominován na ekonomickou knihu roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Český ekonom Tomáš Sedláček získal v Německu za knihu Ekonomie dobra a zla nominaci na Deutscher Wirtschaftsbuchpreis, neboli cenu za ekonomickou knihu roku. Jedná se o další úspěch českého bestselleru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ekonom Tomáš Sedláček

Článek

V Německu a v Rakousku měla Ekonomie dobra a zla velmi dobré recenze a patří mezi  nejprodávanější díla v kategorii naučné literatury. Ve Švýcarsku se dokonce dostala na první místo v žebříčku non-fiction bestsellerů.

„Od chvíle, kdy jsem se do ní začetl, mi bylo jasné, že tato kniha je výjimečná,“ prohlašuje Martin Janik z mnichovského nakladatelství Carl Hanser Verlag, které Sedláčka zastupuje v německy mluvících zemích.

"Čech Tomáš Sedláček se stal zničehonic mezinárodní hvězdou ekonomie," napsal například německý list Die Zeit. Rozhovor se Sedláčkem otisknul také známý časopis Der Spiegel a další periodika. Kniha vyšla také v Anglii, Polsku, Itálii, Rumunsku a Číně. Připravují se překlady do francouzštiny, španělštiny, korejštiny a turečtiny.

Soutěž o ekonomickou knihu roku pořádá každoročně Frankfurtský knižní veletrh spolu s deníkem Handelsblatt a investiční bankou Goldman Sachs. O vítězi se rozhodne 11. října 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám