Hlavní obsah

Chinaski chystají druhou tisícovku koncertů

Novinky, Stanislav Dvořák

S nemalým sebevědomím startují podzimní šňůru pop-rockoví Chinaski. Vloni touto dobou už skupina měla za sebou tisícovku koncertů a podzim začnou Klubovým speciálem 2 s podtitulem Pokračujeme druhou tisícovku. Začínají v listopadu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Michal Malátný ze skupiny Chinaski

Článek

Turné začne v Kamenici (1. 11.) a končí v polovině prosince v Sušici (15. 12.). V Praze zahrají hned dvakrát v Lucerna Music Baru, jinak stihnou také Děčín, Cheb či Litvínov. Slibují dvouhodinové koncerty, na kterých nevynechají zásadní hity z dlouhé historie skupiny Chinaski. Aktuálně zařadí novinku Ententýky ze seriálu České televize.

"Měli jsme hroznou radost, že se lidem líbil náš loňský hudební výlet i do opravdu hluboké historie kapely. Když jsme v roce 1993 v Praze v klubu Na Chmelnici začínali, jako předkapela Hudby Praha, nenapadlo nás, že spolu budeme tak dlouho a že to bude bavit pořád nejen nás, ale i vás. Trvalo dvanáct let, než si nás někdo všiml a těch dvanáct let jsme prostě hráli a hráli. Přicházelo to postupně a lidi na nás začali chodit. A chodí do dneška, což je super a moc se na všechny těšíme,“ řekl zpěvák Michal Malátný.

"Každopádně uslyšíte ty nejstarší naivní zamilované písně od Chinaski, playlist budou opět tvořit převážně písně z dřevního období, písně okořeněné životními zkušenostmi jednotlivých protagonistů a poznamenané krutým osudem frontmana kapely. Vy nevíte, že mu ukradli kytaru?" dodal.

Podzimní turné:

01.11.    Kamenice – Olešovice, Kulturní centrum, od 19:30

03.11.    Pěnčín u Turnova – Kulturní dům, od 21:00

10.11.    Jilemnice - klub Továrna, od 22:00

13.11.    Praha - Lucerna Music Bar

14.11.    Praha Lucerna Music Bar

17.11.    Litvínov - Citadella

22.11.    Cheb - Kulturní centrum

23.11.    Chlum u Třeboně - Music Hall Hejtman

08.12.    Děčín – klub Škuner

15.12.    Sušice - Sokolovna

Pravidelně aktualizované informace najdete na www.chinaski.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám