Hlavní obsah

Breton spojující hudbu s obrazem míří do Prahy

– Praha

Pětičlenná britská skupina Breton vystoupí v sobotu 6. října poprvé v Praze. V Lucerna Music Baru zahraje v rámci turné k debutové desce Other People´s Problem, které natočila na Islandu ve studiu Sigur Rós. Nabídne zvukomalebnou kombinaci filmové hudby, rocku a hip hopu s elektronikou okořeněnou konkrétními zvuky.

Foto: LMB

Breton

Článek

Breton dal dohromady v londýnských squattech zpěvák Roman Rappak. Původně chtěli točit filmy, které by doprovázeli svou hudbou, ale nakonec hudba převážila, i když obraz je nedílnou složkou jejich vystoupení. Filmové cítění ukazují jejich klipy.

Skupina se snaží jednotlivé prvky ve své hudbě uplatňovat méně obvyklými způsoby, nevyužívá proto smyčky, ale ruchy a šumy města vytvářejí ambientní pozadí pro filmově pojatou hudbou ovlivněnou trip hopem.

Jejich základnou je The Lab v Kenningtonu, kde pětice žije a pracujě. Breton Labs vytvářejí remixy a videoklipy Local Natives, Tricky, Maps & Atlases, Esben and The Witch, Temper Trap, Penguin Prison, Tom Vek, 80's Matchbox B Line Disaster a Flats. Jejich krátké filmy byly nominovány na ceny na London Film Festivalu a East London Film Festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám