Hlavní obsah

Coenové připravují televizní Fargo

Novinky, Stanislav Dvořák

Bratři Coenové pojali zvláštní nápad natočit svůj slavný film Fargo znovu a jinak. Vyvíjejí novou televizní verzi pro americkou kabelovku FX, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Frances McDormandová ve filmu Fargo

Článek

Ethan a Joel Coenovi jsou producenty novinky spolu s Noahem Hawleym. Původní verze Farga slavila obrovský úspěch v roce 1996. Mimo jiné získala dva Oscary za nejlepší scénář a herečku (Frances McDormandová), která ztvárnila těhotnou policistku na stopě zločinu.

Dále ve filmu hráli Steve Buscemi, Harve Presnell, Peter Stormare, Melissa Peterman či Warren Keith a Larry Brandenburg. Fargo vynikalo napínavým příběhem i černým humorem. Vzniklo na motivy skutečné události, jež se odehrála v Minnesotě v osmdesátých letech.

Bratři Coenové mají za sebou až neskutečnou řadu úspěchů, jejich filmy zaznamenávají od začátku devadesátých let téměř vždy dobré recenze, ať už to byl Barton Fink, Fargo, Big Lebowski, Bratříčku, kde jsi?, Muž, který nebyl, Lupiči paní domácí, Po přečtení spalte, Tahle země není pro starý, Seriózní muž nebo Opravdová kuráž.

Získali společně řadu Oscarů a minulý rok i mezinárodní cenu za "tvůrčí partnerství, které je v historii filmu unikátní.“

Reklama

Výběr článků

Načítám