Hlavní obsah

Pavol Hammel zazpívá s Radimem Hladíkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Retro večer se slovenským hudebníkem a zpěvákem Pavolem Hammelem čeká Pražany ve Velkém sále Městské knihovny v Praze 11. října. Pozval si českou kytarovou ikonu Radima Hladíka.

Foto: Taktika Muzika

Radim Hladík (vlevo) a Pavol Hammel

Článek

V Městské knihovně mají zaznít největší hity Pavola Hammela i jeho aktuální tvorba. Doprovodí ho exkluzivní host, kytarista Radim Hladík, který jako zásadní postava československé rockové scény působil ve skupinách The Matadors a Blue Effect (v pozměněné sestavě funguje ještě dnes). Kromě toho už kdysi spolupracoval se slovenskými umělci včetně Hammela. Jejich cesty se znovu propojily po desítkách let, kdy natočili album Déjà vu live (2007).

Pavol Hammel pochází z muzikantské rodiny (otec byl houslista Slovenského národního divadla) a v šedesátých letech založil legendární skupinu Prúdy, kterou prošli největší osobnosti slovenské hudební scény (Marián Varga, Fedor Frešo).

"Cyklus koncertů Diví muži na zemi i mimo ni vznikl jako mužský protějšek obdobného projektu Rebelující dámy české hudby. Koná se každý podzim už od roku 2006 ve Velkém sále Městské knihovny v Praze. V letošním roce vystoupí ještě Petr Ulrych & Javory Beat (29. 11. 2012 Divadlo Hybernia) a Richard Tesařík s YoYo Bandem (6. 12. 2012 Městská knihovna).

Vstupenky jsou za 290 Kč v pokladně Městské knihovny, v síti Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám