Hlavní obsah

Nová DVD: Temné stíny, Za zavřenými dveřmi, Muži v černém 3 a Slečny v nesnázích

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podivuhodných zákoutích nezměrné představivosti Tima Burtona vznikl film Temné stíny. Helen Mirrenová hraje hlavní roli ve filmu Istvána Szabóa Za zavřenými dveřmi. Ve filmu Muži v černém 3 se agenti J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) vrací zpět... a opět včas. Komedie ze studentského prostředí nese název Slečny v nesnázích.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 39. týden

Článek

Temné stíny

Nová DVD

Film je příběhem Barnabase Collinse, energického aristokrata, který strávil dvě století v rakvi poté, co ho zhrzená milenka proměnila v upíra. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední dysfunkční zbytky rodu Collinsových. Barnabasovo odhodlání vrátit své rodině zašlou slávu maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka – svůdná čarodějnice Angelique.

Temné stíny, USA 2012, fantasy/komedie, 109 min., režie: Tim Burton, hrají: Johnny Depp, Eva Greenová, Jackie Earle Haley, Michelle Pfeifferová, Christopher Lee, a další.

Za zavřenými dveřmi

Nová DVD

Příběh dvou osamělých žen, které jsou ze svých světů vytržené různými okolnostmi a mezi kterými se, napříč jejich životními drahami, vytváří nepravděpodobné přátelství. Film se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, v zemi, která je poznamenána následky války a zahalena do přetrvávajících stínů nedůvěry a pochybností. Film pomalu poodkrývá spletitý vztah mezi zámožnou, rodící se spisovatelkou Magdou a její tajemnou, stále odměřenou hospodyní Emerenc.

Za zavřenými dveřmi, Maďarsko/Německo 2012, drama, 97 min., režie: István Szabó, hrají: Helen Mirrenová, Martina Gedecková, Erika Marozsánová, Jiří Menzel, Károly Eperjes, Lajos Kovács a další

Muži v černém 3

Nová DVD

Agent J během svého patnáctiletého fungování v agentuře Muži v černém viděl spoustu nevysvětlitelných věcí, ale nic ho nedokáže zmást tak jako jeho sarkastický tajnůstkářský partner. Když se život agenta K i osud planety Země ocitne v ohrožení, musí se agent J přesunout v čase zpět do minulosti, aby dal vše do pořádku.

Muži v černém 3, USA 2012, komedie / sci-fi / akční, 101 min., režie: Barry Sonnenfeld hrají: Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Lady Gaga, Emma Thompsonová a další.

Slečny v nesnázích

Nová DVD

Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose a Heather se ujímá nové studentky, sympatické Lily, která neujde pozornosti místního playboye Charlieho, ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera. Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky.

Slečny v nesnázích, USA 2012, komedie, 95 min., režie: Whit Stillman, hrají: Greta Gerwigová, Adam Brody, Analeigh Tipton, Megalyn Echikunwoke, Carrie MacLemoreová, Jermaine Crawfordová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám