Hlavní obsah

Veterán britského reggae Macka B v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 26. září přijede do pražského Lucerna Music Baru veterán britského reggae Macka B, který nedávno vydal dvě nová alba. Kapelu Roots Ragga Band ozvučí známý producent a zakladatel labelu Ariwa Mad Professor.

Foto: mackab.com

Macka B

Článek

„Macka B vydal 15. června nové album Change the World, které vyšlo na jeho vlastním labelu Chinelo Records. Na této výborné koncepční desce si zazpívali i vzácní hosté, jako jsou David Hinds ze Steel Pulse, Luciano, Earl16 známý z Dreadzone a v neposlední řadě také výborný Lloyd Brown. Album si produkoval sám Macka B s malou podporou od Peckings a Iron Fist productions,“ sdělil propagátor reggae Lukáš Kolíbal.

Macka B se zase jednou pořádně opřel do politiky a v písních sděluje své negativní názory na jadernou energii (Nuclear energy) nebo naopak pozitivní názory na marihuanu (Medical marijuana).

Aby toho nebylo málo, Macka B vydal letos v létě ještě jednu desku jménem Rasta Soldier, kterou produkoval progresivní label Necessary Mayhem. Nový materiál i známé klasiky z více než třicetileté historie představí Macka B za doprovodu své jamajsko-britské kapely Roots Ragga Band. Za mixážním pultem pak bude zvučit a efektovat sám Mad Professor, kultovní dubový producent a zakladatel labelu Ariwa.

Vstupenky stojí na pokladně Lucerna Music Baru 350 Kč, v ostatních předprodejích jsou s přirážkou. K dostání jsou i přes nový e-shop www.musicbar.cz. Cena na místě je 450 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám