Hlavní obsah

Alois Nebel nominován na Evropskou filmovou cenu celovečerních snímků

Právo, Věra Míšková

Film režiséra Tomáše Luňáka Alois Nebel je nominován Evropskou filmovou akademií na Evropskou filmovou cenu v kategorii celovečerních animovaných filmů. Spolu s ním se o toto prestižní ocenění, označované za evropského Oscara, bude ucházet španělský snímek Arrugas režiséra Ignacia Ferrerase a britsko-americký film Piráti.

Článek

Vyhlášení Evropských filmových cen se uskuteční 1. prosince na Maltě. Alois Nebel scenáristů Jaroslava Rudiše a Jaromíra Švejdíka se odehrává v Jeseníkách v železniční stanici Bílý potok. Jeho titulní hrdina, výpravčí Nebel, je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha, v níž se mu zjevují události dávno minulé, ale zdaleka ne zapomenuté.

„Je to super!“ řekl Právu bezprostředně po oznámení radostné zprávy Rudiš a dodal: „Pořád se v myšlenkách musím vracet k tomu, jak undergroundově to celé začínalo - jako hospodský, punkový komiksový projekt přesně před deseti lety, na podzim 2002. A až sem se to dostalo: z Jeseníků na Maltu! Škoda, že tam nejede vlak. Máme obrovskou radost. “

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám