Hlavní obsah

Skotská skupina The View zahraje v úterý v pražském Lucerna Music Baru

Právo, Šárka Hellerová

Jedna z nejžhavějších skotských rockových skupin se v úterý představí v pražském Lucerna Music Baru. Jmenuje se The View a zahraje písně ze svých čtyř dosud vydaných alb, včetně několik týdnů staré novinky Cheeky For A Reason a ústy svého baskytaristy Kierena Webstera slibuje „bláznivý rock’n’roll“.

Foto: Sony BMG

Skotští The View

Článek

The View pocházejí z Dundee. „Je tam mnoho nadšených kapel, které hrají v těch pár klubech, jež tam jsou. Skotské kapely jsou ale věrně podporovány svými skotskými fanoušky, kteří jsou nejlepší na světě. Nemyslím si, že to mají těžší než anglické skupiny,“ tvrdí Webster.

Z jeho pohledu jsou prý ve Skotsku nejoblíbenější Primal Scream a Jesus And Mary Chain. „Dobré je to pro nás i v zahraničí,“ pokračuje. „Hráli jsme v Austrálii, Americe nebo v Japonsku, a například japonské publikum v nás vyvolalo pocit, že jsme tam opravdu vítáni. Nosilo nám dárky a podobně.“

Novinka Cheeky For A Reason vyšla rok po předešlém počinu Bread And Circuses. Je to dáno pilností ústřední autorské dvojice Kyle Falconer (kytara, zpěv) – Webster. „Jestli je něco společného v našich textech, pak cosi ve smyslu, aby člověk byl sám sebou, ne takový, jak to po něm chtějí ostatní lidé,“ říká Webster.

V roce 2009 nahráli The View dvě coververze britské skupiny Oasis. Přáli si, aby se kapela, jež se ve stejném roce rozpadla, zase vrátila. Myslí si to dodnes.

„Je to nutné. Britská scéna teď nestojí za nic. Potřebujeme Oasis víc než kdy dřív,“ trvá na svém Webster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám