Hlavní obsah

Filmové premiéry: Největší přání, Země bez zákona, The Words a Superclásico!

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dokumentu Největší přání zpovídá dokumentaristka Olga Špátová generaci, která vyrostla po roce 1989. Země bez zákona je tvrdý film o drsných chlapech v době americké prohibice. O mladém spisovateli, který se pochlubil cizím peřím, vypráví snímek The Words. Superclásico je dánská komedie o muži, který je odhodlán přivést manželku zpět ze záletů.

Upoutávka na film Největší přání (v kinech od 20.09.2012)Video: Aerofilms

 
Článek

Největší přání

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Dokumentrista Jan Špáta natočil dvakrát film Největší přání: poprvé v roce 1963, podruhé v listopadu 1989. V kladení titulní otázky nyní pokračuje jeho dcera Olga Špátová. Hrdinové jejího filmu jsou po čtyřiceti letech komunismu první dospělou generací, která se utvářela ve svobodné společnosti. Mladé lidi zamýšlející se nad zdánlivě banální otázkou 'Jaké je tvoje největší přání?' natáčela režisérka Olga Špátová ve školách, věznicích, na demonstracích, ve městě i na venkově. Svá srdce jí otevírají vyvrhelové společnosti, ambiciózní profesionálové, zamilovaní, věřící nebo občanští aktivisté.

Největší přání, ČR/SR 2012, dokument, 80 min., režie: Olga Špátová

Země bez zákona

Filmové premiéry

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil.

Upoutávka na film Země bez zákona (v kinech od 20.09.2012)Video: Bontonfilm

Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes.

Země bez zákona, USA 2012, drama, western, 115 min., režie: John Hillcoat, hrají: Tom Hardy, Gary Oldman, Guy Pearce, Shia LaBeouf, Jessica Chastainová, Mia Wasikowska a další.

The Words

Filmové premiéry

Mladý spisovatel Rory Jansen dosáhne hned svým prvním románem obrovského úspěchu jak u kritiků, tak i široké veřejnosti, stává se literární hvězdou. Svět mu leží u nohou díky jeho slovům. Jenže ta slova nejsou jeho. Rory jen využil dávno zapomenutý a znovu nalezený rukopis. A jak jeho hvězda stoupá, je konfrontován se skutečným autorem – Starým mužem. Ten mu vypráví o nádherných nicméně tragických vzpomínkách na své vlastní mládí po druhé světové válce v Paříži, které ho přivedly k napsání knihy...

Upoutávka na Film The Words (v kinech od 20.09.2012)Video: D-cinema

The Words, USA 2012, drama, 102 min., režie: Brian Klugman, Lee Sternthal, hrají: Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Ben Barnes, Zoë Saldana, Olivia Wilde a další.

Superclásico!

Filmové premiéry

Dánská komedie líčí osudy majitele upadající vinotéky Christiana. Christianovi se však hroutí víc než živnost. Také jeho manželství se zdá být v háji: Anna odjela jako úspěšná manažerka fotbalového klubu do Buenos Aires, tam si nabrnkla o mnoho let mladší argentinskou fotbalovou hvězdu a žije si s ní náramně luxusní život.

Upoutávka na film SuperClasico (v kinech od 20.09.2012) Video: CinemArt

Christian se přesto nehodlá vzdát jen tak. Posadí se společně s šestnáctiletým synem do letadla a letí - pod záminkou vyřízení rozvodových papírů – za Annou. S pevným odhodláním získat ji zpět.

Superclásico!, Dánsko 2011, komedie, 99 min., režie: Ole Christian Madsen, hrají: Paprika Steenová, Anders W. Berthelsen, Jamie Morton, Sebastian Estevanez a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám