Hlavní obsah

Čestné občanství Radoslavu Brzobohatému

Právo, ČTK, Irena Voříšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu ráno, jen několik hodin před smrtí Radoslava Brzobohatého, rozhodli radní v Dobrušce o udělení čestného občanství města tomuto významnému herci, který se v televizním seriálu F. L. Věk významně zasloužil o propagaci města. Udělení čestného občanství mělo proběhnout při jeho návštěvě Dobrušky dne 11. října. Podle starosty Petra Tojnara (ODS) v současné době probíhají jednání, zda mu bude čestné občanství uděleno in memoriam a jakým způsobem.

Foto: Petr Horník , Právo

Radoslav Brzobohatý

Článek

Dobrušku herec navštívil naposledy v roce 2010, kdy mu byla starostou města předána Zlatá medaile za zásluhy o rozvoj města Dobrušky. Přitom vzpomínal nejen na celé natáčení, kdy v Dobrušce, Novém Městě nad Metují a Broumově prožil rok života, ale například i na otevírání rodného domku Františka Vladislava Heka – F. L. Věka, který byl po rekonstrukci otevřen v roce 1972 za účasti filmové delegace, v čele s Radoslavem Brzobohatým. Díky F. L. Věkovi, kterého Radoslav Brzobohatý ztvárnil, je Dobruška známá po celé republice.

Říčany u Prahy vystaví kondolenční knihu k úmrtí svého dlouholetého obyvatele, herce Radoslava Brzobohatého. Účast nad ztrátou herecké osobnosti budou moci lidé vyjadřovat v informačním centru na Masarykově náměstí, sdělil starosta Vladimír Kořen (Sdružení Klidné město). „Naše město je domovem mnoha osobností české kultury, pan Radoslav Brzobohatý je ale ten, jehož život se do duše českého národa vtiskl nejvýrazněji,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám