Hlavní obsah

Brad Pitt: doby multimiliónových honorářů jsou pryč

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmová superhvězda Brad Pitt prý pociťuje, jak se v Hollywoodu hercům snižují honoráře. “Jo, to už je pryč,” řekl BBC na otázku, zda si ještě může říct o více než 10 miliónů dolarů (cca 200 miliónů korun) za jeden film.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Brad Pitt vydělává stále hodně, ale ne tolik jako dříve.

Článek

"Tahle matematika už nefunguje, už to nefrčí,” sdělil Pitt. Podle aktuálních žebříčků má být nejvíce vydělávající hvězdou Hollywoodu Tom Cruise, který si za rok přijde až na 75 miliónů dolarů (cca 1,5 miliardy korun).

Pitt si nyní vydělá “jen” 25 miliónů dolarů (cca 500 miliónů korun) ročně. Domnívá se, že hodně studií dnes reaguje na krizi a sází jen na největší produkce, takzvané tent-pole. To jsou filmy, které mají obrovské náklady, ale ze zisků se pak mohou podpořit i menší projekty. “To otevírá volný prostor pro zajímavé nové filmaře,” myslí si herec.

V poslední době je Pitt spojen s dramatem Moneyball, dětským animovaným filmem Happy Feet 2 a krimi thrillerem Killing Them Softly. “Berete role kvůli rolím, ale musíte prostě také udržovat ekonomickou rovnováhu jako každý,” dodal.

Někteří herci ale pořád mohou vydělávat desítky miliónů dolarů, pokud trochu zariskují. Když přijmou menší honorář, mohou si vyjednat určité procento ze zisku filmu. To samozřejmě funguje jen tehdy, když herec jistě ví, že hraje v kasovním hitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám