Hlavní obsah

Muzikál podle Queen dorazí do ČR v dubnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský muzikál We Will Rock You s hudbou rockové legendy Queen (samotní Queen v něm nevystupují) dorazí v rámci mezinárodního turné i do pražské O2 Arény 26. až 28. dubna 2013.

Foto: Live Nation

Muzikál We Will Rock You

Článek

Muzikál z dílny Queen a Bena Eltona slaví už deset let od premiéry. Po úspěšném loňském a předloňském turné ve Velké Británii se vydává na mezinárodní pole. Navštíví třeba Finsko, Dánsko, Holandsko, Lucembursko, ČR, Turecko a Bulharsko a dále bude pokračovat v Japonsku, Jižní Africe, Austrálii a na Novém Zélandu.

„Po našich prvních deseti letech divadelního rocku je to pro We Will Rock You další obrovský krok - a show bude obsahovat zbrusu nový design produkce ušitý na míru velkým halám - bude to pro všechny skvělý večer!" řekl kytarista skupiny Queen Brian May.

Foto: Live Nation

Muzikál we Will Rock You

Předešlou šňůru muzikálu po Velké Británii navštívilo během 13 měsíců asi půl miliónu platících diváků a dostala cenu Olivier za nejoblíbenější britskou show. Celkově už We Will Rock You podle údajů pořadatele Live Nation vidělo přes sedm miliónů lidí ve Velké Británii a víc než 15 miliónů lidí v 17 zemích po celém světě.

Režisérem a autorem show je Ben Elton, který ji popisuje jako "veselou futuristickou komedii", ve které zazní 24 největších hitů skupiny Queen. „Tato show je celá o legendě,“ říká Ben Elton. „Vzali jsme legendu Queen a vytvořili svůj vlastní fantastický příběh o holkách a klucích bojujících s mocnými korporacemi, které chtějí potlačit jejich individualitu a lásku k hudbě. Potřebují hrdinu, který jim může v jejich boji pomoci, a v této show máme hned hrdiny dva - snílka Galilea a oprsklou rockovou kočičku Scaramouche. Hádejte, kdo nakonec vyhraje?"

Brian May dodal: „Úžasná věc navíc je to, že Benův příběh funguje taky tak trochu jako metafora. Lidi půjdou z divadla a budou mít takový zvláštní pocit, že nás jako Queen znají, že znají naše boje i naši pouť.“

10th ANNIVERSARY WORLD ARENA TOUR

Pátek 26/4 od 20:00

Sobota 27/4 od 15:00

Sobota 27/4 od 20:00

Neděle 28/4 od 19:00

Vstupenky budou v předprodeji od 17. září v cenách 990 - 1490 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám