Hlavní obsah

Nová DVD: Okresní přebor, Čtyři slunce, Nejpodivnější živočichové světa, Krvavý diamant

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z populárního televizního seriálu vychází film Okresní přebor: Poslední západ Pepíka Hnátka. Na festivalu v Sundance měl světovou premiéru snímek Bohdana Slámy Čtyři slunce. Nejpodivuhodnější živočichy světa můžeme vidět ve stejnojmenném dokumentu. Bývalý žoldák, nyní pašerák diamantů a prostý rybář se octnou uprostřed ohně občanské války v Sierra Leone roku 1999 ve filmu Krvavý diamant. Brad Pitt a Cate Blanchetová hrají hlavní role ve filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 37. týden

Článek

Okresní přebor: Poslední zápas Pepíka Hnátka

Nová DVD

Jak název naznačuje, hlavní filmovou postavou je legendární trenér Slavoje Houslice Josef Hnátek. A protože v seriálu se tento muž vyskytoval pouze jako popel rozprášený na houslickém hřišti, rozhodli se tvůrci, že ho divákům představí i v jeho živoucí podobě, kterou mu v režii Jana Prušinovského dodal Miroslav Krobot. Příběh celovečerního filmu je tedy situován před začátek seriálu a rozehrává dilema muže, pro něhož je fotbal celý jeho život. A nebo možná dokonce víc než život.

Okresní přebor: Poslední zápas Pepíka Hnátka, ČR 2012, komedie, 104 min., režie: Jan Prušinovský, hrají: Miroslav Krobot, Ondřej Vetchý, Luděk Sobota, David Novotný, Leoš Noha, Jakub Kohák, Pavel Kikinčuk, Jan Hartl a další.

Čtyři slunce

Nová DVD

Téměř čtyřicetiletý muž, otec od rodiny, ale zároveň věčný puberťák Jára se stále nepoučil z vlastních chyb. Jeho úlety přinášejí i komické momenty, ale jeho partnerka Jana se moc nesměje. Vychovávají dvě děti, starší je dospívající Véna z Járova prvního manželství, který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho. Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce. Lavinu nečekaných událostí zpovzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel.

Čtyři slunce ČR 2012, drama / komedie, 105 min.­, režie: Bohdan Sláma, hrají: Jaroslav Plesl, Marek Šácha, Karel Roden, Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Igor Chmela, Anička Bubeníková, Jiří Mádl, Jana Plodková, Klára Pollertová-Trojanová, a další.

Nejpodivnější živočichové světa

Nová DVD

Seriál, který seznamuje s tím nejzvláštnějším, nejobdivuhodnějším a nejpodivnějším chováním živočišné říše: se zvířaty, jejichž mláďata se vyvíjejí matce na zádech, s tvory se zvláštní schopností přizpůsobit se těm nejnáročnějším podmínkám přežití nebo živočichy, jejichž části těla si nezadají s výmysly z oblasti science fiction.

Ryba, které doslova „vidíte do hlavy“ – protože ji má průhlednou. Ještěrka, která chodí po vodě a ryba, která „chodí“ po souši, aby našla partnera. Uvidíte stvoření, jež hned po páření žerou svoje partnery, nebo živočichy, kteří svoje mladé vychovávají v těle zdechlého zvířete. A připravte se i na setkání s nejpodivnějšími zástupci říše ptáků – například tančící opeřence, kteří svoje samičky loví na kreace Michaela Jacksona.

Nejpodivnější živočichové světa, USA, 2012 90 min., přírodovědný, dobrodružný, dokument

Krvavý diamant

Nová DVD

Dva muži spojí své síly v zoufalé misi: znovu získat vzácný růžový diamant nevyčíslitelné hodnoty a zachránit rybářova syna, kterého rebelové odvlekli a naučili zabíjet. Záběry krutého mučení a krveprolití střídá pohled na překrásné scenérie i válkou zpustošenou krajinu. Naléhavé a pohnuté dobrodružství tvaruje napínavé lidské osudy i akční scény v moderní epos s hlubokým poselstvím.

Krvavý diamant, USA, 2006, 138 min., dobrodružný, drama, thriller, režie: Edward Zwick, hrají: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connellyová, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena a další.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Nová DVD

Film je inspirovaný povídkou F. Scotta Fitzgeralda z 20. let o muži, který se narodil jako osmdesátiletý a stárnul pozpátku. Benjaminova cesta, která začala v New Orleansu roku 1918 a vedla přes širé moře, bombardování Pearl Harboru až zpátky domů, je stejně pozoruhodná jako obyčejná. Tak obyčejná, jak jen lidský život může být. David Fincher režíroval Brada Pitta a Cate Blanchettovou v rolích Benjamina a Daisy, spřízněných duší, míjejících se v čase.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona USA, 2008, fantasy, romantický, drama, 158 min., režie: David Fincher, hrají: Brad Pitt,Cate Blanchettová, Julia Ormondová, Faune A. Chambers, Danny Vinson, David Jensen a další

Reklama

Výběr článků

Načítám