Hlavní obsah

Zemřel herec Michael Clarke Duncan, bylo mu 54 let

Novinky, Stanislav Dvořák, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Michael Clarke Duncan, herec nominovaný na Oskara za svou roli ve snímku Zelená míle, zemřel v nemocnici ve věku 54 let. Populární herec se nezotavil z infarktu, který utrpěl v červenci.

Zemřel herec Michael Clarke Duncan, bylo mu 54 let

 
Článek

Hercův mluvčí na základě informací od Duncanovy snoubenky vydal zprávu, ve které stojí, že populární herec zemřel v pondělí ráno amerického času v nemocnici v Los Angeles.

Duncan strávil v nemocnici bezmála dva měsíce poté, co utrpěl 13. července infarkt.

Michael Clarke Duncan se proslavil nejvíce svou rolí ve snímku Zelená míle (1999). Za svůj herecký výkon byl nominován na Oskara.

Foto: Profimedia.cz

Michael Clarke Duncan

Téměř stopadesátikilový a dvoumetrový herec začínal jako vyhazovač na diskotékách v rodném Chicagu a dlouho se marně snažil dostat do filmů. Podařilo se mu sehnat jen reklamy a práci bodyguarda celebrit (Will Smith, Martin Lawrence, Jamie Foxx).

Až v roce 1998 se mu povedlo prorazit do velkorozpočtového akčního filmu Armageddon, kde se spřátelil s Brucem Willisem. Díky němu se pak dostal i do Zelené míle.

Následovaly další známé akční snímky jako Král škorpion, Daredevil, Sin City, Ostrov a Green Lantern. Rád také propůjčoval svůj hlas animovaným postavičkám v seriálech a v různých videohrách jako Demon Stone, SOCOM II: U.S. Navy SEALs, The Suffering: Ties That Bind, Saints Row a Soldier of Fortune.

Reklama

Výběr článků

Načítám