Hlavní obsah

Hřebejk točí s Geislerovou Líbánky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární český režisér Jan Hřebejk se po odbočce k Michalu Vieweghovi opět vrátil ke spolupráci se scenáristou Petrem Jarchovským. Koncem srpna začal natáčet jeho příběh Líbánky s Aňou Geislerovou v hlavní roli.

Foto: Jiří Hanzl

Jan Hřebejk a Aňa Geislerová

Článek

Drama ze současnosti Líbánky prý uzavře volnou trilogii načatou příběhy Kawasakiho růže a Nevinnost.

"Společným jmenovatelem těchto snímků je tajemství skryté v minulosti, které po letech zasahuje do života postav. Každý film toto střetnutí zpracovává svébytným způsobem a v odlišném žánru. Stopy minulosti tak mohou vyznívat dramaticky, tragicky i komicky," naznačila mluvčí projektu Uljana Donátová.

Líbánky se odehrávají na svatbě. Aňa Geislerová a Stanislav Majer hrají trochu starší pár, který už má nějaký ten nevydařený vztah za sebou, ale ještě to chce jednou zkusit. Na hostině se ale objeví nezvaný host. Získá si náklonnost příbuzných a vypadá mile, jenže přišel připomenout nepříjemné tajemství z minulosti.

Jan Hřebejk

Jan Hřebejk vystudoval společně se svým dlouholetým spolupracovníkem, scenáristou Petrem Jarchovským, Akademické gymnázium ve Štěpánské a pražskou FAMU. S Jarchovským napsal ještě během studií na FAMU scénář ke komedii z pionýrského tábora Pějme píseň dohola a v roce 1990 se ho podařilo zrealizovat. Film je dodnes považován za kultovní dílko. Velkou slávu sklidil filmový muzikál Šakalí léta o nástupu rock and rollu v Československu. Za divácký hit se považuje jeho retrokomedie Pelíšky a úspěšné byly i filmy Musíme si pomáhat, Pupendo, Horem Pádem, Kráska v nesnázích a Kawasakiho růže.

Geislerová je Hřebejkovou takřka dvorní herečkou. Natočili spolu úspěšné filmy Kráska v nesnázích, Nevinnost nebo Medvídek. V dalších rolích se představí Kristýna Fuitová, Stanislav Majer, Jiří Černý, Jiří Šesták a David Máj. Premiéra je předběžně stanovena na podzim 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám