Hlavní obsah

Rolling Stones přece jen budou koncertovat i v Evropě, poprvé od roku 2007

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době se vyrojily obavy, že se padesát let existující rocková ikona Rolling Stones vyhýbá dalšímu turné, protože by to už nezvládla. Ještě letos se ale "Stouni" naživo ukážou. První koncert proběhne v newyorském Brooklynu.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Na ceremoniálu vystoupil také Mick Jagger.

Článek

Skupina by měla oslavit své padesátiny větším turné, ale zatím pronikly ven jen informace o pár koncertech v Americe, konkrétně v Brooklynu před koncem tohoto roku a v Londýně v O2 Aréně. Jejich mluvčí odmítá oficiálně potvrdit jakákoliv data.

"Bylo to jak operace jednotek SEAL, nikdo o tom ani nešeptnul až do včerejška," řekl magazínu Rollingstone nejmenovaný zdroj z okolí skupiny.

Mick Jagger a spol už zřejmě mají připravenou část nové studiové desky, zpěvák na internetu napsal, že nahrávání probíhá: „Skvěle se tento týden bavíme ve studiu v Paříži.“

Už v dubnu se sešli v New Yorku a cvičně si zahráli pár věcí. "Byla to paráda, myslel jsem, že budu docela zrezivělej, protože jsem dlouho nehrál, pět let nebo tak nějak. Bylo skvělé slyšet, že to zní tak čerstvě, jak jen jsme mohli doufat. Skvělý víkend," řekl Keith Richards.

O světovém turné v roce 2013 ale pořád mlčí, i když se zjevně o něčem vyjednává. Novou studiovou desku už skupina nenatočila od roku 2005 (A Bigger Bang). Všichni se mezitím věnovali sólo projektům, jakoby se jim společně do studia moc nechtělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám