Hlavní obsah

Filmové premiéry - Let´s dance: Revolution a Klip

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin čtvrté pokračování Let´s dance s podtitulem Revolution a vítěz rotterdamského festivalu, film Klip o dospívající mládeži v současném Srbsku.

Upoutávka k filmu Let’s Dance: Revolution (v kinech od 30.08.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Let´s dance: Revolution

Foto: Bontonfilm

Čtvrté pokračování úspěšné filmové taneční série uvádí na scénu mladou tanečnici Emily, která sní o tom, že bude tančit na profesionální úrovni. Přijíždí do Miami, a na jedné plážové party se seznámí se Seanem, který vede pouliční taneční hnutí MOB, které tančí na nejrušnějších místech ve městě (občas třeba na rušné křižovatce) a také v netradičních prostorách jako je muzeum nebo banka... Jejich hlavním cílem je šokovat a být pořádně vidět i slyšet. Tancem provokují a zároveň na sebe strhávají i pozornost médií.

Tanečník Sean Emily postupně učaruje, rozhodne se do jeho tanečního projektu zapojit a postupně se stane jeho hlavní tanečnicí. První neohlášené vystoupení s Emily opět zvedne ze židlí řadu kritiků i fanoušků. Jedny naštvané a druhé nadšené...

Let´s dance: Revolution, USA 2011, taneční, romantický, 93 min., režie: Scott Speer, hrají: Adam G. Sevani, Kathryn McCormicková, Ryan Guzman, Stephen Boss, Mia Michaelsová, Chadd Smith, Jordana DePaula a další.

Klip

Foto: Artcam

Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě, je na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do staršího spolužáka Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony.

Upoutávka k filmu Klip (v kinech od 30.08.2012)Video: Artcam

Klip, Srbsko 2012, drama, 100 min., režie: Maja Milošová, hrají: Isidora Simijonovicová , Vukašin Jasni, Sanja Mikitišinová, Jovo Maksic, Monja Savicová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám