Hlavní obsah

Šéfem dětského kanálu ČT bude Petr Koliha

Šéfem plánovaného dětského celoplošného kanálu České televize (ČT) bude od 1. září režisér Petr Koliha. Na zasedání Rady ČT to uvedl generální ředitel Petr Dvořák. Koliha působí také jako ředitel Filmového festivalu Zlín zaměřeného na děti a mládež.

Článek

Dětský kanál s pracovním názvem ČT3 bude pravděpodobně spuštěn v první polovině příštího roku, bude k dispozici 24 hodin denně a nabídne zábavné i vzdělávací pořady. Po desáté večer pak bude vysílat alternativní pořady určené pro starší diváky. Jeden z možných názvů kanálu je ČT Juni, který si ČT nechala registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví.

Další personální změnou v České televizi je od 30. září odchod Rudolfa Popa, který zastával funkci ředitele techniky. Dvořák doufá, že i v budoucnu se s Popem po krátkém odpočinku domluví na další spolupráci. "Je jednou z hlavních postav, které lze poděkovat za úspěšný proces digitalizace," uvedl Dvořák.

Důvodem opuštění postu je Popův odchod do důchodu. Ve funkci ho nahradí jeho dosavadní zástupce Ivo Ferkl. Koncem září opustí svou funkci také ředitel marketingu a obchodu Jan Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám