Hlavní obsah

Ondřej Vetchý si hrál v lomu na Afghánistán

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojové scény z Afghánistánu se v neděli točily v českém lomu Čertovy schody pod vedením režiséra Romana Kašparovského. Jednu z hlavních rolí ve filmu Všiváci dostal Ondřej Vetchý.

Foto: Bontonfilm

Ondřej Vetchý ve filmu Všiváci

Článek

Ondřej Vetchý a Ondřej Malý dostali role příslušníků české zahraniční jednotky a ocitli se v prudké palbě afghánských povstalců.

Foto: Bontonfilm

Všiváci

Roman Kašparovský k natáčení bojové akce řekl: "Postava Richarda Rohana ztvárněná Ondřejem Vetchým nás provází ve válečném prostředí a předvádí, jak náročná je služba v zahraničních misích. Rádi bychom ukázali nejen bojové akce, každodenní stres všudypřítomného nebezpečí a odvahu našich vojáků, ale i psychický tlak, který přináší v daleké cizině dlouhodobé odloučení od rodiny."

Foto: Bontonfilm

Natáčení filmu Všiváci

Producentka filmu Karla Stojáková dodala: „Tento den bychom nikdy nezvládli natočit bez pomoci Armády ČR. Film zaštítil ministr obrany Alexandr Vondra a možnost natočit scény s vojáky z výsadkového praporu vedeného podplukovníkem Švejdou v rámci jejich cvičení je třešničkou na dortu celého natáčení. Účast armády na našem filmu je nesmírně důležitá, protože část snímku se odehrává v Afghánistánu, kde působí jeden z hlavních hrdinů ztvárněný Ondřejem Vetchým.“

Foto: Bontonfilm

Natáčení filmu Všiváci

Ondřej Vetchý podotkl, že měl jedinečnou možnost točit se skutečnými profesionály. Tito výjimeční muži a ženy jsou podle něj "připravení a ochotní obětovat se pro svou zemi".

"Byl to pro nás neuvěřitelný zážitek naplněný nadějí, že díky nim se může člověk cítit bezpečně. Ten pocit profesionální jistoty a klidu je úžasný. Včera zemřel jeden z velikánů, generál Tomáš Sedláček, a je dobře vědět, že jsou zde jeho pokračovatelé a následovníci."

Foto: Bontonfilm

Natáčení filmu Všiváci

Všiváci vyprávějí příběh rodiny Rohanů. Miki Rohan (Jiří Langmajer), špičkový neurochirurg, se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Ricky (Ondřej Vetchý) je veteránem z české mise v Afghánistánu. Ten prohrává svůj boj s dluhy a i z nich plynoucí složitou situací své rodiny, která pro něj představuje velký závazek. Pečuje totiž sám o dvě dcery – o malou Maty i již dospívající Rózu. S tím mu pomáhá jeho matka, kterou skvěle ztvárnila Iva Janžurová. S osudy bratrů se pak prolínají příběhy dalších postav děje – mezi nimi právě Richardova spolubojovníka z Afghánistánu Oldy (Ondřej Malý) a dvou kamarádů Vency a Emana (Jiří Mádl, Kryštof Hádek), které Richard a Olda chtějí využít ve svých plánech na získání peněz.

Premiéra je naplánována na konec ledna roku 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám