Hlavní obsah

Vrací se "nejrychlejší kytarista světa" Tommy Emmanuel a festival Kytara napříč žánry

Novinky, Stanislav Dvořák

Různé formy kytarové hudby nabídne na podzim v Praze i v Benešově, Černošicích, Chýni, Dolní Poustevně, Varnsdorfu a Pardubicích tradiční festival Kytara napříč žánry. Přijede také šoumen Tommy Emmanuel, podle pořadatelů v současnosti nejrychlejší kytarista na světě.

Článek

Australan Emmanuel koncertuje v Česku pravidelně a 16. listopadu (Divadlo Hybernia, Praha) opět potěší své fanoušky. Představí prý všechny nejžádanější hity a novou desku Little By Little. Už dvakrát byl nominován na Grammy a v roce 1999 získal i titul CGP (Certified Guitar Player) za celoživotní přínos ve hře na kytaru. Čtenáři australské mutace slavného magazínu Rollingstone ho prohlásili za nejpopulárnějšího kytaristu v zemi. O předprogram se postará talentovaná americká kytaristka Janet Robin, jež u nás také není poprvé.

"I když by se často mohlo zdát, že má za sebou rovnou celé nástrojové obsazení, při své hře si dost dobře vystačí sám, pouze se všemi deseti prsty. Není to ale jen hráčská technika, která na Emmanuelovi zaujme – je zároveň výborným bavičem a při každém svém vystoupení přináší publiku energii a dobrou náladu,“ řekl hlavní pořadatel festivalu Stanislav Barek, který po příznivých ohlasech návštěvníků v předchozích ročnících přizval tohoto fenomenálního kytaristu letos již po šesté.

„Sám Emmanuel se na dnes již početné české publikum vždy těší a rád se k nám vrací. Věřím, že si i tentokrát získá nadšené reakce návštěvníků koncertu, který bude především živou ukázkou jeho posledního dvojCD, tedy směsicí popu, dynamičtějších i pomalejších skladeb, ze kterých je patrný nezaměnitelný rukopis jeho jemné kytarové práce.“

Dále vystoupí český kytarista Petr Vít, jenž se věnuje stylu flamenko, japonský klasický kytarista Kazuhito Yamashita se svojí dcerou, německý kytarista Peter Finger nebo profesor Konzervatoře Pardubice Petr Saidl se známým houslistou Bohuslavem Matouškem.

Vstupenky na koncert Tommy Emmanuela je už možné zakoupit v předprodeji prostřednictvím sítě Ticketportal a v pokladně Divadla Hybernia. Informace o dalších koncertech najdete na www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám