Hlavní obsah

Seriálový boj o diváka začíná

Právo, jp

Pro televizní stanice je 1. září něco jako 1. leden, tedy Nový rok. Startuje nová sezóna a každá z televizí se snaží poutat diváky novými pořady. Letošní podzim bude „přeseriálováno“.

Článek

Pospíšila si Prima Family a hned v pondělí 27. 8. nasazuje po nových dílech osvědčeného seriálu Cesty domů premiéru komediálního seriálu ze školního prostředí Základka. Uvidíme Bohumila Klepla jako ředitele školy a Oldřicha Navrátila jako šíleného dějepisáře. Další nový seriál Obchoďák si Prima Family schovává až na později, z již vytištěného programu ho stáhla.

Z „temných televizních kuloárů“ prosáklo sdělení, že Obchoďák, do kterého Prima vkládala naděje, je tak slabý, že by neprorazil. Uvidíme, co je na tom pravdy, možná jde o pomluvy „zlé“ konkurence. Pondělky na České televizi patří od 3. září novým dílům Zdivočelé země, je to už čtvrtá seriálová řada s Martinem Dejdarem v hlavní roli bývalého západního pilota Maděry.

Nova si se svým seriálem rovněž ze školního prostředí počká až na příští neděli 2. září, kdy poběží úvodní film k seriálu Gympl s (r)učením omezeným a pak Gympl nasazuje na pondělky a středy. V roli ředitele gymnázia se představí Karel Heřmánek, lákat bude diváky ke koukání jistě i učitelka Libuše Šafránková. Úterky a čtvrtky patří na Nově osvědčené seriálové Ordinaci v růžové zahradě.

Se seriálovou novinkou přichází Česká televize od středy 5. září. Ententýky jsou o životě pěti mladých maminek a jednoho odvážného tatínka z humornějšího pohledu. Novým dílům úspěšného seriálu Vyprávěj začnou tradičně patřit pátky na ČT 1 od 7. září.

A možná do seriálového boje zasáhne i čtvrteční Okno do hřbitova na Jedničce od 8. září, i když nejde o klasický seriál, ale o minihorory. A od neděle 9. září nabídne ČT divákům třídílnou Ďáblovu lest režiséra Jiřího Stracha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám