Hlavní obsah

Nové knihy: Ólafsdóttir, Beráková, Rankin, Leblanc, Tofield

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku nových knih zahajuje dobrodružný příběh islandské hvězdy Auðury Avy Ólafsdóttir, následují historický román Zory Berákové a detektivky britského autora Iana Rankina a francouzského klasika Maurice Leblanka. Následuje strhující čtení Američanky Christy Raedekeové a příběhy anglického výtvarníka Simona Tofielda. Nádavkem dva tituly týkající se komiksu. Románová adaptace slavného komiksu Thorgal trojice autorů a skutečný komiks známé irské dvojice Garth Ennis a John McCrea.

Článek

Auður Ava Ólafsdóttir:

Výhonek osmilisté růže

Nové knihy

V románu islandské autorky se dvaadvacetiletý vypravěč vydává na cestu z rodného severského ostrova do horského kláštera v blíže neurčené zemi na kontinentu. Čtenář si teprve postupně skládá drobné i velké události, které vypravěčově cestě předcházely. Na knize je pozoruhodný především prostý a zároveň napínavý způsob podání, v němž se čtenáři vše odkrývá zvolna a jakoby na přeskáčku a velmi často v poměrně strohých dialozích.

Plus, přeložila Helena Kadečková, 296 stran, 289 Kč

Zora Beráková:

Nekorunovaná královna

Nové knihy

Na pozadí historických událostí z přelomu 16. a 17. století vypráví autorka životní příběh krásné Polyxeny z Pernštejna, manželky Viléma z Rožmberka, vášnivé a nekonvenční ženy. Po jeho smrti se Polyxena nevyhýbala milostným dobrodružstvím, prožila vášnivou lásku s Jindřichem Matyášem z Thurnu a nakonec se znovu provdala za Zdeňka Vojtěcha z Lobkovic. Během třicetileté války se do Prahy nakrátko vrátil i Jindřich Matyáš z Thurnu a oba dávní milenci se potkali...

Motto, 216 stran, 249 Kč

Ian Rankin:

Uzly a kříže, Hra na schovávanou, Zuby nehty

Nové knihy

V hlavní roli tří detektivních příběhů je inspektor Rebus. Edinburgh, pýcha Skotů je město jako Jekyll a Hyde. Za denního světla nastavuje všem svou přívětivou tvář, je pohostinné a láká k návštěvě. V noci se však proměňuje v netvora. Je zlé, kruté, nemilosrdné. Rebus tam musí vyřešit sérii vražd mladých dívek. V dalším příběhu ho vedou stopy zločinu, který vyšetřuje, do vyšších společenských vrstev. Nahlíží za ctihodně se tvářící fasády edinburských domů a místo tváří spořádaných občanů tam nachází vražednou vlčí smečku…

BB art, přeložily Věra Heroldová-Šťovíčková, Jarka Stuchlíková, Jitka Fialová, 656 stran, 349 Kč

Maurice Leblanc:

Dutá jehla

Nové knihy

Šifrovaný dokument, který toho, kdo jej rozluští, přivede k pokladu francouzských králů, nemůže uniknout pozornosti nejslavnějšího lupiče všech dob Arsènu Lupinovi. Do jeho dobrodružství se ale zamíchá mladý student Isidore Beautrelet, který používá veškerý svůj důvtip a odvahu, a zdá se, že je Lupinovi důstojným soupeřem…

XYZ, 240 stran, přeložil Jiří Žák, 229 Kč

Christy Raedekeová:

Mayské proroctví

Nové knihy

Po přestěhování na starý skotský hrad, který rodiče zdědili, se šestnáctileté Caity obrací život naruby. Její pokoj je plný tajemných znaků, které se snaží rozluštit. Pomocí otcových programů se jí to podaří. Jde o dávné poselství starých Mayů, které jí, obyčejné dívce, přisuzuje významnou roli při záchraně lidstva. Bude mít dostatek odvahy a sil, aby při zápasu o osud lidstva obstála?

Fragment, přeložila Drahomíra Michnová, 320 stran, 259 Kč

Simon Tofield:

Simonův kocour a trable s kotětem

Nové knihy

Kniha je třetím dílem dobrodružství vychytralého Simonova kocoura, které se staly světovými bestsellery. Tofieldovy animované skeče na YouTube dosahují pravidelně rekordních 150 milionů návštěv. Výtvarník Simon Tofield dostal první koťátko, když mu bylo devět let. Od té doby už se nestalo, že by neměl doma alespoň jednu kočku. Dnes běhají v Simonově domě čtyři huňatí kamarádi. Nejmladší kotě Teddy ho inspirovalo právě k této knížce.

Paseka, přeložila Dana Šimonová, 240 stran, 249 Kč

Amélie Sarnová, Jean Van Hamme, Grzegorz Rosiński:

Thorgal – Dítě z hvězd

Nové knihy

Románová adaptace slavného komiksu, v níž znovu ožívá severský hrdina Thorgal. Jeho příběhy jsou zasazeny do doby kolem roku 1000 a kombinují historické, mystické a sci-fi motivy do konzistentního fiktivního světa. Jako malého ho našel vikinský náčelník Leif a přijal ho za vlastního. Thorgal ale do kmene nezapadá, protože je jiný, a své místo v něm si musí vybojovat. Podporuje ho jen Aaricia, dcera nového náčelníka.

CooBoo, přeložila Jana Žůrková, 288 stran, 269 Kč

Garth Ennis, John McCrea:

Hitman 8: Zavíračka

Nové knihy

Zatraceně, už se blíží zavírací hodina. Nejvyšší čas objednat si pár posledních panáků irské whisky. První je na Tommyho a jeho Nemesis – Maggie Lorenzovou, která mu hodila na krk průser roku. Monaghanův starý známý, Truman ze CIA, má v plánu rozjet pásovou výrobu superhrdinů a Maggie je na jeho seznamu smrti. Druhý panák je na Tiegelovou, které k návratu mezi poldy stačí drobnost – zatknout Tommyho. Třetí je na Tommyho novou holku a čtvrtý je na Marca Navarona, který je ještě rychlejší než jeho otec. Pátý panák je na Natta Bareta. Konečně se dozvíme, jak se ti dva nerozluční kámoši dali dohromady. A šestý panák je na všechny, kteří tuhle krvavou žeň přežijí.

BB art, přeložil Šimon Španihel, 200 stran, 499 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám