Hlavní obsah

Petr Muk nechá rozeznít Kouřimskou skálu

Kouřim

Hudební událost, která má připomenout památku zpěváka Petra Muka, se uskuteční v sobotu ve středočeské Kouřimi na Kolínsku. Fanoušci a příznivci tvorby zpěváka, který před více než dvěma lety náhle zemřel, aniž by si vychutnal slibně nastartovaný comeback, se mohou těšit na vystoupení zpřízněných muzikantů, zejména pak jeho kapely, jež zahraje některé z jeho nejzásadnějších písní.

Článek

"Kouřim patřila k místům, kam Petr rád jezdil s rodinou trávit volný čas. Tady také díky městskému úřadu a Kouřimákům společně s kapelou našel azyl pro přípravu na koncertní turné. Za celou dobu, kdy tu býval, si získal skromností a vstřícnou povahou mnoho přátel," vysvětlil iniciátor akce, Kouřimák Tomáš Waschinger, bubeník Mukovy kapely PM Band.

Mukův hlas byl na české hudební scéně nezaměnitelným fenoménem, toho si jsou vědomi i zpěváci, kteří budou v sobotu jeho písně interpretovat, tedy Petr Kolář, Bohouš Josef, Mukův dlouholetý textař Honza Dvořák z kapely Jerusalem či producent jeho posledních alb Luděk Fiala z cureodepešáckých Deep Decline.

Akce začíná už odpoledne dětským programem, hudební produkce se rozjede v podvečer, kromě zmíněných hostů přijede ze Slovenska Mukův kamarád Peter Nagy.

Petr Muk zemřel v květnu 2010 ve věku 45 let. Za sebou měl úspěšnou sólovou pěveckou kariéru, které předcházelo působení v kultovních skupinách Oceán a Shalom. Jen několik dní před jeho smrtí vyšlo jeho poslední album V bludišti dnů, které bylo kritiky příznivě přijato.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám