Hlavní obsah

Chopinův galakoncert v Karlových Varech připomene i Mozartova syna

Právo, cg

Chopinův galakoncert, který se chystá na středu 29. srpna v hotelu Richmond v Karlových Varech, připomene pobyt polského básníka klavíru v tomto lázeňském letovisku v roce 1835.

Foto: Profimedia.cz

V Karlových varech se uskuteční Chopinův galakoncert.

Článek

Během slavnostního večera vystoupí přední český pianista Ivo Kahánek a Pražská komorní filharmonie pod taktovkou šéfdirigenta Jakuba Hrůši. V programu zazní Mozartova předehra k opeře Don Giovanni, Chopinův klavírní koncert f moll a Beethovenova Symfonie č. 4 B dur.

Hrůša je zároveň hudebním ředitelem Glyndebourne on Tour a hlavním hostujícím dirigentem Tokijského metropolitního symfonického orchestru.

Dramaturgie připomíná i další dva slavné lázeňské hosty, jimiž byli bonnský rodák Ludwig van Beethoven a Mozartův syn – pianista, který užíval umělecké jméno svého otce Wolfgang Amadeus a je pochován na hřbitově v Karlových Varech.

Beethovenův pomník s nedávno obnovenými reliéfy na bočních pilířích, stojí v parku před hotelem Richmond.

Reklama

Související témata:

Související články

V Praze zahraje skupina G3

Skupina G3, která je proslavená třemi vynikajícími kytaristy, zahraje 31. 7. v Praze. Joe Satriani poskytl Právu rozhovor a řekl: ,,Nejvíce jsem cvičil...

Vstupenky na festival Okoř jsou už vyprodány

Vstupenky na Okoř jsou již vyprodané, varovali ve středu organizátoři festivalu. Sobotní program slibuje koktejl českých kapel a interpretů. Návštěvníci se...

Výběr článků

Načítám