Hlavní obsah

Tony Scott těsně před smrtí připravoval s Cruisem Top Gun 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský režisér Tony Scott, který spáchal v neděli sebevraždu skokem z mostu u Los Angeles, minulý týden obhlížel lokace pro natáčení dalšího dílu svého letitého komerčního trháku Top Gun.

Foto: ČTK/AP

Režisér Tony Scott

Článek

Scott vyrazil s Tomem Cruisem do Nevady, aby si prohlédnul letiště v rámci příprav na Top Gun 2. Současně připravoval i film Narco Sub pro 20th Century Fox a další projekty Lucky Stripe a The Wild Bunch.

"Studia musí soutěžit o režiséry, po kterých je poptávka, a Tony k nim patřil," řekl serveru The Hollywood Reporter člověk z filmové branže, který byl s režisérem před 2 týdny na pracovním obědě.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise ve filmu Top Gun

Studio nedávno najalo scenáristu Jeffreyho Nachmanoffa, aby přepsal příběh Narco Sub, což měl být příběh zdiskreditovaného amerického důstojníka, který je okolnostmi donucen pašovat drogy ponorkou do USA.

Prezident společnosti Paramount Adam Goodman se poprvé zmínil o Top Gunu 2 v květnu. Počítalo se s Jerrym Bruckheimerem jako producentem, Peterem Craigem jako scenáristou a Tony Scott měl režírovat.

Scott se zajímal i o televizní tvorbu. Ve výrobě je třeba velký dokument Killing Lincoln pro televizi National Geographic založený na knižním bestselleru o zavraždění Abrahama  Lincolna. Má mít dvě hodiny a bude obsahovat i hrané části.

Scottova nedělní smrt je zatím vyšetřována jako sebevražda. Osmašedesátiletý režisér skočil z Vincent Thomas Bridge, který spojuje San Pedro a Terminal Island v Los Angeles. Uvnitř jeho auta byl podle policistů objevený lístek s kontaktními údaji a ve Scottově kanceláři se pak našel dopis na rozloučenou. Jeho text zatím zveřejněn nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám