Hlavní obsah

Turné suverénní Sade na DVD i CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni měli i čeští fanoušci možnost vidět naživo britskou zpěvačku Sade, která se světovým turné vrátila zpět do hry po mnoha letech, kdy se věnovala rodině. Z turné byl pořízen záznam, který vychází na DVD a CD v jednom balíčku pod názvem Bring Me home - Live 2011.

Foto: Profimedia.cz

Sade

Článek

Dvouhodinová show patří k tomu nejlepšímu, co můžete nyní ve světovém popu slyšet a vidět. Je skvěle zpracovaná po vizuální stránce, u Sade jde však především o hudbu, ne o divadélko.

Novější hit Soldier of Love, stejně jako klasiky Your Love is King, Jezebel, Sweetest Taboo, Smooth Operator a No Ordinary Love intepretuje elegantní Sade s absolutní jistotou a soustředěním a dokazuje, že ani po mnoha letech její hlas neztratil unikátní kvalitu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Koncert zpěvačky Sade v Praze

Není lehké spojit soul, jazz a rock tak, aby to nepůsobilo násilně. Právě Sade je královnou okouzlujících „smooth“ písní, ve kterých to dokázala. Na povrchu působí poklidně, občas se ale z pozvolných rytmů, nezřídka inspirovaných rodnou Afrikou, cosi vynořuje. A to cosi svědčí o tom, že uvnitř se odehrává drama.

Naživo zní její věci rockověji než z CD (působivá sóla kytaristy), respekt si zaslouží i jazzový saxofon a houpavá, místy funková baskytara.

Helen Folasade Adu alias Sade i tímto živákem dokazuje, že je po padesátce pěvecky na vrcholu. Žádná vyprázdněná pop hvězdička z osmdesátých let, která si potřebuje vydělat pár miliónů, vytvářet skandály a složité PR akce. Prostě po letech přijde, zazpívá a vítězí.

Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Výběr článků

Načítám