Hlavní obsah

Dlouholetý spoluhráč Eltona Johna a Stevieho Wondera Bob Birch spáchal sebevraždu

Novinky, Stanislav Dvořák

Baskytarista Robert Birch, bývalý kolega Stevieho Wondera, který posledních dvacet let nahrával desky a koncertoval s Eltonem Johnem, zemřel ve čtvrtek v Los Angeles. Britský zpěvák to oznámil na stránkách eltonjohn.com. Podle úřadů jde pravděpodobně o sebevraždu.

Foto: eltonjohn.com

Zesnulý Robert Birch

Článek

Elton John napsal, že je ze ztráty dlouholetého kolegy, který patřil ke světové baskytarové elitě, naprosto zničen. Baskytaristovi bylo 56 let. Podle policie se střelil do hlavy. O příčině otřesného činu není mnoho známo, vyšetřování je ještě na začátku.

Podle sdělení koronera z Los Angeles Eda Wintera se "případ vyšetřuje jako možná sebevražda". Je podezřelé, že nezanechal žádný dopis na rozloučenou, policie dosud nenašla žádné důkazy toho, že by bral drogy. Neví se, že by trpěl vážnou nemocí.

"Soucítím s Bobovou ženou Michele, synem Jonathanem a celou rodinou," uvedl Elton John v tiskovém prohlášení.

"Byl členem skupiny 20 let, odehráli jsme spolu 1400 koncertů. Byl to jeden z největších muzikantů, s jakým jsem kdy pracoval, během všech těch let na šňůře nikdy nezahrál a nezazpíval špatně ani notu. Vůbec nenacházím slov k této tragické smrti a k tomu, jak jsem ho měl rád. Ať odpočívá v pokoji."

Birch se během svého muzikantského života potkával s největšími světovými hvězdami, kromě Eltona (natočili spolu čtyři desky, mimo jiné např. i novou verzi proslulé balady Candle In The Wind, která byla v 90. letech velmi populární) mezi ně patří Eric Clapton, B.B. King, Stevie Wonder a Tina Turner.

Reklama

Výběr článků

Načítám