Hlavní obsah

Můžeme dál? Nemůžete! Štáb ČT označen za podvodníky

Právo, jp

Nová soutěž České televize nazvaná Můžeme dál? se ještě nezačala vysílat a už má na svém kontě trapas. Vlastně je to trapas vzniklý nekomunikací uvnitř veřejnoprávní televize.

Článek

Štáb nové soutěže ČT vyjel natáčet do brněnského regionu, konkrétně do Slatin. Zazvonil namátkově u jedné důchodkyně a jí neznámý muž údajně řekl větu: „Jsme z České televize, a pokud nám odpovíte na anketní otázku, dáme vám sto korun“. Obezřetná důchodkyně muže odbyla slovy, že nemá zájem. Ale hned volala do brněnského studia televize a tím spustila akci.

Ti poslali za důchodkyní štáb a s ženou i s policií natočili reportáž o podvodnících, kteří lstí okrádají důchodce. Televizní studio Brno ji odvysílalo minulý čtvrtek v pořadu Zajímavosti z regionů.

Pak ale vyšlo najevo, že nešlo o podvodníky, ale o „nefalšovaný“ pražský štáb ČT, který v okolí Brna natáčel zmíněný soutěžní pořad. Diváci ho ještě neznají včetně nových moderátorských tváří, začne se vysílat až v září.

Důchodkyni se proto nelze divit, zachovala se správně. A ČT by se měla „chytnout za nos“. „Situace je pro všechny nepříjemná. Je to pro nás poučení, že spolu musíme lépe komunikovat,“ reagovala poté mluvčí brněnské televize Hana Orošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám