Hlavní obsah

Legální streamování filmů proniká do Evropy pozvolna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alternativou stahování filmů je rychlejší streamování, které už v Americe pár let legálně funguje např. díky službě Netflix. Ta právě pronikla do Velké Británie a oznámila, že dále pokračuje do Švédska, Norska, Finska či Dánska.

Foto: archív tvůrců

Netflix se zabydlel hlavně v Americe.

Článek

"Další detaily o službách, ceníku, obsahu a podporovaných přístrojích budou oznámeny až před spuštěním," uvedla firma Netflix.

Dodala, že nabízí mix hollywoodských filmů a místních i globálních televizních pořadů, mnohé v high-definition video kvalitě s Dolby Digital Plus surround zvukem. Nabídka samozřejmě není neomezená, ne všechno, co se najde na internetu, najdete i na Netflixu.

Šéf Netflixu Reed Hastings spustil službu v USA v roce 2007 a později ji rozšířil na celou Ameriku. Do Evropy proniká poměrně pomalu, vybírá si zatím jen státy, kde jsou lidé zvyklí na internetu za všechno platit a nemají snahu obcházet oficiální služby, jako tomu je například ve skandinávských zemích.

O tom, že by Netflix chtěl podnikat v ČR, se zatím ani nespekuluje. Momentálně se firma chlubí více než 27 milióny přihlášených zákazníků z Ameriky a Evropy. Za jednorázový měsíční poplatek si můžou vybrat velké množství filmů a pořadů a kdykoliv se na ně podívat na PC, Macu nebo na některých televizích. Netflix "umí" také Xbox 360, Nintendo Wii, Sony PS3, Apple iPhone, iPad a iPod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám