Hlavní obsah

Nová alba: The Gaslight Anthem, Testament, Dead Can Dance a jiní

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině srpna to na trhu s novými alby tak docela nevře, byť již v následujících týdnech je plán mnohem zajímavější. Nyní vycházejí novinky The Gaslight Anthem a také americké thrashové legendy Testament. Australané Dead Can Dance se vracejí po šestnácti letech, Incubus se hlásí možná svým posledním živákem a je tu i jeden soundtrack.

Článek

The Gaslight Anthem: Handwritten

Foto: Universal Music

Nová alba

Úspěšná americká punkrocková kapela The Gaslight Anthem vydává nové album, první pod hlavičkou Universal Music. Zvuk této čtveřice bývá přirovnáván k tvorbě Bruce Springsteena 70. let (napsal to například New York Times), s punkovým a rockovým nádechem. Inspiraci tímto hudebníkem přiznává i sám zpěvák Brian Fallon: „Žijeme kousek od něj a občas na sebe náhodou narazíme v nějakém baru. Je to moc příjemný chlapík a je úplně normální.“

Kromě Springsteena Fallon ke svým vzorům řadí Toma Waitse a Boba Dylana. I jméno kapely souvisí s klubem, kde kdysi Dylan a další písničkáři hráli.The Gaslight Anthem pochází z města New Brunswick v New Jersey, kde její členové dali dohromady v roce 2005. Nové album přináší odklon od punkrockového hraní, kapela se více blíží střednímu rockovému proudu. Písně ale mají nadále živelnost a také jasně slyšitelnou a silnou melodii.

Testament: Dark Roots Of Earth

Foto: Nuclear Blast

Nová alba

Americká thrashmetalové legenda Testament vydala své v pořadí desáté studiové album. Jsou na něm skladby, které se nesou v duchu stylu, v němž se kapela pohybuje od svého vzniku. Pravda, ubrala během let z agresivity, nicméně pořád je v jejím rukopisu dost hudební energie a divokých textů, které thrashmetal odnepaměti zdobí. Deska se stala nejlepším rockovým albem v Americe, skvěle si vede ale i v Evropě, v Maďarsku byla v hitparádě dokonce na prvním místě.

Dead Can Dance: Anastasis

Foto: PIAS Records

Nová alba

Australská skupina Dead Can Dance se vrací po šestnácti letech. Na trh se dostává její osmé studiové album. Pohybuje se v oblasti jakéhosi world beatu, přičemž je jasné, že prvky elektroniky hrají prim. Anastasis je řecké slovo znamenající vzkříšení. „Myslel jsem si, že Anastasis je ideální název pro naší novou desku, kterou se vracíme. Navíc je možné to slovo přeložit jako ’mezi dvěma etapami’,“ tvrdí Brendan Perry, jeden z australského tandemu.

Incubus: Incubus HQ Live

Foto: Sony Music

Nová alba

Minulý rok, po dobu šesti dnů, Incubus oslavili 20. výročí svého založení koncertem v galerii v Los Angeles. Jednalo se o jedno z nejemocionálnějších vystoupení kapely v celé její historii. Incubus zaznamenali tuto výjimečnou zkušenost na HQ video i s vynikajícím zvukem a nyní ji vydávají pod názvem Incubus HQ Live. Kapela nedávno oznámila, že po skončení aktuálního turné z hudební scény odejde.

Soundtrack: Step Up Revolution/Let’s Dance: Revolution

Foto: Universal Music

Nová alba

Do kin přichází netrpělivě očekávané čtvrté pokračování nejúspěšnější taneční série všech dob Let’s Dance tentokrát s titulem Step Up: Revolution. A taneční revoluce na pozadí rozpálených ulic v Miami to rozhodně bude.

Che Sudaka: 10

Foto: Iberia Records

Nová alba

Angažované texty, spojení latinskoamerické hudby s punkem, ska, reggae a fenomenální koncerty - to je barcelonská kapela Che Sudaka, která si už svým častým koncertováním získala srdce mnoha diváků mimo svou rodnou zem. V kapele jsou i někteří imigranti z oblasti Latinské Ameriky, kteří si před deseti lety vybrali jako své nové působiště právě katalánskou metropoli. Od počtu let ve Španělsku je odvozen název alba.

Reklama

Výběr článků

Načítám