Hlavní obsah

Woody se vrátil do New Yorku, točí s Blanchettovou a Baldwinem

Novinky, Stanislav Dvořák

Newyorský klasik Woody Allen se po svém několikaletém eurovýletě zahrnujícím Anglii, Francii, Španělsko či Itálii vrátil točit do New Yorku, kde před půl stoletím zahájil svou obdivuhodnou kariéru.

Foto: HCE

V červenci byl uveden film Do Říma s láskou a Woody už znovu točí.

Článek

V těchto dnech začíná mistr točit film, který zatím nedostal oficiální název. Můžeme se těšit na tradičně elitní herecké obsazení, tentokrát v podobě Cate Blanchettové, Aleca Baldwina, Petera Sarsgaarda, Sally Hawkinsové a Bobbyho Cannavalea, jak uvedl server The Hollywood Reporter.

O ději se mnoho neví, mělo by jít o komedii, která se bude odehrávat v New Yorku a San Francisku.

Minulý snímek Woodyho Allena Do Říma s láskou se natáčel v Itálii a vydělal zatím asi 27 miliónů dolarů, z toho zhruba polovinu v Americe. U nás byl poprvé uveden v červenci na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

“Woody Allen je jeden z nejoslavovanějších režisérů naší doby a má schopnost přitáhnout talenty nejvyššího kalibru a zaujmout diváky všude na světě. Jsme potěšeni, že můžeme v našich vztazích po filmu Do Říma s láskou pokračovat," uvedl k natáčení jeden z manažerů produkční společnosti Focus International.

Nechá se Allen režírovat?

Allenovi se současně otevřela nezvyklá nabídka hrát ve filmu jiného tvůrce, což prakticky nikdy nedělá. Francouzská herečka a režisérka Julie Delpyová má připravený projekt Virgo Rising, ale přiznala, že nemá odvahu legendárního Allena požádat, aby roli vzal.

"Napsala jsem film, ale možná, že je špatný," řekla v New Yorku. "Nevím, asi není moc dobrý, jmenuje se to Virgo Rising a je legrační, ale nevím, jestli se vůbec odvážím nabídnout mu roli."

Podle serveru The Hollywood Reporter herečka neustále vyzařuje "nervózní skromností", přesně jako mladý Woody Allen.

Reklama

Výběr článků

Načítám